avatar

Jacques Henri Lartigue al Caixaforum

Cotxe de carreres, J. H. LartigueAmb el títol Imatges d’un món flotant. La fotografia de J. H. Lartigue, el CaixaForum de Barcelona presenta una magnífica exposició que ens ofereix l’oportunitat d’acostar-nos a l’obra d’un dels fotògrafs emblemàtics del segle XX.

Jacques Henri Lartigue ha esdevingut un dels referents visuals del segle XX. Les seves imatges reflecteixen la ràpida transformació dels costums, l’esclat de novetats, la vibració de les coses i, alhora, la recerca dels petits detalls, de l’instant perdurable i atemporal.

Fins l’any 1963, en què el MOMA va presentar la seva primera exposició antològica, Lartigue era un fotògraf gairebé desconegut. Tanmateix, l’extraordinària força de suggestió de les seves imatges explica que des d’aquell moment el seu prestigi no hagi parat de créixer. Lartigue va capturar la vida que l’envoltava, l’exaltació de la felicitat i la joia de viure i ho va fer amb unes idees estètiques que proposaven una renovació del llenguatge fotogràfic.

L’exposició recull al voltant de 230 imatges representatives de les diferents etapes i temàtiques que va abordar al llarg de la seva vida, totes procedents de la Donation Jacques Henri Lartigue de París, l’entitat encarregada de vetllar per la conservació i divulgació de la donació que el fotògraf va fer l’any 1979 a l’Estat francès.

Imatges d’un món flotant. La fotografia de J. H. Lartigue
CaixaForum Barcelona
Del 5 de maig al 3 d’octubre de 2010
Av. Marquès de Comillas 6-8, 08038 Barcelona (veure mapa)
Entrada lliure

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris7 comentaris a “Jacques Henri Lartigue al Caixaforum”

  1. Jo si tinc lliure el dia també m’apunto!

  2. Jo tinc pensat anar-hi aquest divendres. Si no tardue molt en fer-ho m´apunto a ana-hi amb vosaltres.