avatar

Norman Rockwell

Autorretrat, Norman RockwellLes fonts d’on habitualment veuen els fotògrafs son moltes vegades altres fotògrafs. Si el que pretenem es ser creatius, tal com ens suggeria en Manolo Laguillo, hem d’aprendre a beure de moltes altres fonts, llegir i deixar-nos seduir per altres arts, com poden ser la música o la pintura.

En Norman Rockwell és un dels més afamats il·lustradors (o podríem dir pintor?) americans del s.XX. Son memorables les seves portades a la revista Saturday Evening Post i de ben segur que heu vist il·lustracions que són seves a anuncis antics de Coca Cola o MacDonald’s per exemple.

Doncs bé, en Norman Rockwell el podríem suggerir com una font d’on treure inspiració, però també podríem dir que en aquest cas es tancaria el cercle, doncs ell utilitzava com a base la fotografia per a realitzar el seu treball.

Ell mateix o amb l’ajuda d’altres fotògrafs i familiars i amics com a models i amb un plantejament molt clar del que volia, realitzava amb força mestria les seves imatges.

Fotografia prèvia i obra final, Norman RockwellEn aquesta pàgina podem veure exemples del que us dic. Una bona comparativa de la base fotogràfica i del resultat final com a pintura.

Com a curiositat, sabeu que el Pare Noel anava originàriament vestit de verd i que va ser ell, que fent un anunci per a Coca Cola, se li va acudir canviar-lo de color i així es com ara tots el coneixem?

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.