avatar

Sandra Balsells, fotoperiodista

"Atenció: franctirador", Sandra Balsells (Mostar, Bòsnia-Hercegovina)El fotoperiodisme al nostre país té un passat de gran nivell, amb noms com els de Centelles, Català-Roca o Francesc Boix. Tot i això, aquesta disciplina fotogràfica té també un present i un futur de molta qualitat, com ho demostra la llarga llista de fotoperiodistes catalans reconeguts arreu del món. Avui us en volem presentar una, la Sandra Balsells.

Nascuda a Barcelona el 1966, el seu descobriment de la fotografia s’esdevení a la universitat, mentre estudiava periodisme. El llenguatge fotogràfic la captivà, i ja no abandonà aquesta disciplina. Va estudiar posteriorment un postgrau de fotoperiodisme a Londres, fet que li va permetre dur a terme períodes de pràctiques als diaris The Times i The Guardian.

L’any 1991, quan esclata la guerra als Balcans, participa en un projecte en aquell territori per al diari The Times. Finalment, el que havia de ser un reportatge es converteix en un seguiment detallat de tot el conflicte de gairebé deu anys de durada. Això li permet consolidar-se com a fotoperiodista, alhora que començar a treballar per a diferents capçaleres d’arreu del món.

Sandra Balsells ha preparat, des de llavors, diversos reportatges i projectes, entre els que destaquen els d’Israel, Palestina, Mèxic, Romania, Canadà, Cuba, Sicília, Haití i Moçambic. Actualment, compagina la seva tasca fotoperiodística amb la docència a la Universitat Ramon Llull.

Si voleu saber-ne més, podeu consultar la seva web (especialment les galeries d’imatges) així com llegir aquesta entrevista per al grup Comunicació21.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Sandra Balsells, fotoperiodista”

  1. Gràcies per apropar-nos a aquests fotògrafs. Em resulta tan complicat el seu treball que és d’admirar les seves imatges. La galeria de Bòsnia m’ha impressionat