avatar

Taller de Strobist el dia 5 de juny amb Rafa Barberà

Fa poques setmanes vàrem fer una trobada temàtica sobre il·luminació. Les explicacions d’en Joan Porredon varen introduir-nos en aquest món i segur que molts en vareu treure profit. En aquesta ocasió però, es va utilitzar llum d’estudi i molts cops no es gaire pràctic (o gens) carregar amb tot l’equip, suposant que es tingui, es clar.

Per a la majoria es mes pràctic utilitzar els flaixos de tota la vida, encara que els resultats, depèn de com s’utilitzin, poden deixar molt a desitjar. Per aquests casos es va inventar el Strobist. I per difondre el seu coneixement, organitzem un taller el proper 5 de juny amb Rafa Barberà, que n’és tot un expert i un magnífic divulgador.

Strobist tracta d’aprofundir en la pràctica, la tècnica i l’ús de flaixos (els externs amb zapata, habitualment accessoris de les càmeres) i aconseguir resultats certament fantàstics. Aquí teniu un vídeo (en anglès) que ho explica molt bé.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El Strobist es ja tota una filosofia,  i com dèiem, tracta d’aprofitar petits flaixos portàtils i sempre fora de la càmera, aplicant les tècniques d’il·luminació d’estudi, aprenent a dominar la llum i suplint el material professional amb enginy i habilitat, per tal d’aconseguir fotografies expressives i de gran qualitat.

En el vídeo podem veure una sessió d’aquest estil i els resultats que es  van aconseguint.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El web oficial de Strobist es proposa mostrar totes les possibilitats de la fotografia amb els flaixos habituals de les càmeres reflex. A través de tutorials, exercicis i fòrums de consulta es pot arribar a treure el suc d’aquest tipus d’il·luminació.

L’alternativa a la web en anglès, és la que porta en Rafa Barberà, Strobist en español. Hi trobareu molta informació, dividida en dos apartats: Lighting 101, on s’ensenya com treure el flaix de sobre de la càmera i On Assignment, on es mostren imatges reals d’exemple i quin a estat el procés de creació de l’escena. Una pàgina totalment recomanable, creada i mantinguda pel ponent d’aquest fantàstic taller que us recomanem a tots. .

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris9 comentaris a “Taller de Strobist el dia 5 de juny amb Rafa Barberà”

  1. Per poc que pugui vinc, ja diras preu i hora.
    fins aviat

  2. m’agradaria rebre informació del curs. gràcies!

  3. Es tracta d’aplicar i dominar les tècniques d’il·luminació d’estudi. La diferència és que en comptes dels flaixos habituals a estudi, molt potents i força cars, aquestes tècniques s’adapten per poder ser aplicades als típics flaixos portàtils, del tipus que habitualment muntem a la càmera. Evidentment, el flaix (sovint flaixos, 2 o 3 per exemple ) es fa servir fora de la càmera i es dispara per cable o per control remot. Per altra banda, s’aplica l’enginy i el bricolatge per construir-se elements per substituir de manera senzilla i econòmica els accessoris habituals a estudi, com poden ser difussors, “snoots” o “gobos”.

    Et pots fer una idea més clara visitant la web Strobist en español, creada pel propi Rafa Barberà, que és el màxim difusor de Strobist a España.

    També trobaràs més detalls a la noticia sobre la convocatoria del taller.