avatar

Txema Salvans, reflexions

Podríem dir que de manera fortuïta he ensopegat amb tres vídeos on el protagonista és en Txema Salvans i la seva obra. Forma part d’una serie de vídeos realitzats els 2008 per una productora independent de Barcelona, que es diu El Tigre de Cibèria, però no n’he trobat més informació, encara que l’he buscat perquè m’ha semblat molt interessant el que fan. Si algú en sap alguna cosa més…

En Txema Salvans és un dels fotògrafs joves més destacats de casa nostre i que penso que cal seguir de prop. Aquests vídeos son una reflexió franca sobre els seus projectes i sentiments, el què fa i perquè…

Tot el seu treball gira al voltant del home en el seu espai lúdic, ah i encara ho fa amb pel.licula.

Contingut molt apropiat per als qui, com la majoria, som uns tastaolletes.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El segon vídeo es titula La resiliència i el tercer La tàctica que tinc.

Val la pena veure’ls tots tres seguits, no patiu, son curts, interessants i em sembla que seran profitosos per més d’un…

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris7 comentaris a “Txema Salvans, reflexions”

  1. No voldria convertir això en un fòrum… però, veja’m. Crec que és una generalització excessiva dir tant que per fer “bona fotografia” sigui necessari retocar com que l’única “bona fotografia” es la que no està retocada. A més, ja sabeu el que opino: el “retoc” o manipulació, analògic o digital, en diferents graus, és consubstancial a la fotografia. Si no, pregunteu-li a la persona que ha copiat els negatius d’en Txema Salvans.

    I, amic Josep, quan deies “on només compta el que es diu i no com es diu”.. i tant que compta “com ho diu”!! L’òptica, la llum, la composició, el format, el punt de vista, la decisió de quins elements entren i quins queden fora, per no dir l’elecció del negatiu i la còpia.. tot això conforma el “com ho diu”, tant o més com el que es pugui fer després amb PS.

    Salutacions.

    x.

  2. Tens raó Xavi, això del “com” és massa genèric per limitar-ho al Photoshop.

    PepMinguez no em sorprèn en el cas del Salvans. Hi ha tan pocs fotògrafs que sàpiguen narrar que em sorprenc molt quan trobo un. Feia temps que no trobava cap i miro centenars de fotos al dia.