avatar

Comparativa de monitors

Pantalla TFT NEC-P221Vaig descobrir la pàgina de Microgamma arrel d’una noticia que hi apareixia sobre el taller de HDR. Una molt bona pàgina amb excel·lent contingut tècnic a on hi podreu trobar comparatives com aquesta, a la que us proposem que hi feu una ullada.

Es tracta d’una comparativa de monitors, quelcom que surt esporàdicament al fòrum quan algú pregunta per algun determinat model. Un element de la cadena al que molta gent no li dona la importància que mereix. La peça clau des d’on mitjançant aquest manipulem al nostre gust el resultat de sortida de la nostra imatge.

Som capaços de comprar-nos càmeres que superen els milers d’euros i escatimem en el preu del monitor. I si el tenim aquest mitjanament bo, no tenim prou cura de calibrar-lo periòdicament.

Ja es hora de conscienciar-nos de que cal tenir un monitor en condicions i que no només depèn del preu. Hi ha molts factors que hi influeixen i que per això es fan aquests test. Potser podríeu tenir un monitor que estigui molt be per un preu no massa alt. Per això convé mirar-se aquesta comparativa.

I ara, si us ve de gust, perquè no ens dieu el monitor que teniu (o dos) i si el calibreu sovint? A veure si ho animem i que no surtin només els que tenen pantalles de gamma alta.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Comparativa de monitors”

 1. Gràcies per la notícia Pep.

  Jo, com a monitor de treball, tinc el LaCie Electron Blue, per a mi és una merevella que vaig calibrant cada mes, quan el software de l’eyeone m’ho demana… (ara tinc dos monitors més iguals d’un amic que se’ls va treure per comprar-ne amb pantalla plana). Quan vaig comprar el monitor, a la botiga Casanoves, era el darrer que tenien i em volien fer entendre que era millor que me’l comprés LCD perquè era la nova tecnologia que arribava amb força. El meu CRT el tenien apagat i només tenien encesos els LCD (questió de mercat, penso). Aquells LCD, també de LaCie, es veien molt bé, però els vaig dir que encenguessin el CRT per comparar-ho… ho van fer i el resultat, en aquell moment era que el CRT guanyava per golejada segons la meva percepció i no vaig dubtar en comprar-lo, tot i que si m’hagués quedat el LCD em regalaven el calibrador com a promoció… (a vegades penso que sóc com un avi explicanr sempre batalletes… arrrgggg)

 2. Doncs jo gasto dos HP LP2475w, i la veritat és que n’estic molt content, tot i que no els vaig pas comprar pensant amb cap criteri fotogràfic. Ara, quan recentment vaig llegir que la precisió del color d’aquest monitor només la aconsegueixes realment amb la calibració, em vaig posar mosca… em fa com mandra tot això de la calibració, pero ja veig que no tinc més remei… Segurament és un tema recurrent això, em podeu donar alguna referència de que hauria de comprar, o algun link d’algun lloc si ja n’heu parlat algun cop? Sinó ja veig que no em decidiré mai…

 3. Jo també tinc el HP2475w, me’l va recomanar l’Hugo Rodriguez, com a monitor de qualitat però més assequible, (430€ aprox enviament incluït a Pc Componentes)

  es capaç de proporcionar una un 96% de adobe rgb si mal no recordo,
  pero sovint tenen els problemes dels monitors normals i corrents: 8bits, no son massa uniformes, la profunditat del negre, a vegades tenen algun pixel mort,…
  ara bé si estas acostumat a un monitor normal amb aquest s’obre tot un mon de color davant teu, desprès de calibrar-lo y perfilar-lo com tots, no et fiquis mosca carlesba es normal haver de fer el perfil y instal·lar-lo al SO en qualsevol monitor, altra cosa es la calibració automàtica que desconec, crec que si inverteixes en un bon monitor has de pensar en comprar un bon colorímetre.

  per cert si algú troba un CRT, de qualitat, en algun lloc i li venen bé de preu jo no m’ho pensaria dos cops, recordo com a anècdota cuan a l’IEFC es van enterar que deixaven de fabricar els fantàstics y barats LG f700p i 900p van buscar per tot arreu per comprar-ne un bon assortiment per tenir stock per temps, donat el preu i la qualitat dubtosa de la nova tecnologia d’aquell moment. malauradament quant jo hem vaig decidir estaven esgotats a tot europa! eren sens dubte BBB, algo molt estrany avui en dia.

  i es que la superació real dels CRT només arriba amb la gama alta dels Nec-LaCie, Eizo…
  sobre tot amb la nova tecnologia LED, ara bé aixó de moment s’ha de pagar…

  per cert que també hi havia un dell que era capaç de reproduir un 97% d’adobe rgb, estil HP2475w. de tant en tant alguna marca treu una perleta que no estan gens malament i assequible.
  Salut!