avatar

Fotoimagen.com, denunciable o lícit?

fotoimagen.comVaig assabentar-me’n pel Facebook, encara que ara no trobo el fil, on molta gent es queixava de l’activitat d’aquesta pàgina. Pel que es veu hi ha gent que ho ha denunciat i tot.

El fet es que deien que aquesta web des d’on trobar imatges per descarregar, fons de pantalla, etc. es nodreix de fotos de Flickr de gent d’arreu i per això n’hi havien que fins i tot volien deixar aquest servei. Pel que sembla però, el problema no es de Flickr.

Per curiositat vaig posar el meu nom al buscador i em varen sortir mes de 400 imatges, que no estan al Flickr precisament. Per tant, també indexen els fotoblogs particulars.

Posant espaifotografic al buscador d’imatges en podrem veure 7.455. De ben segur que més d’una serà de la vostra propietat.

Te les pots descarregar a mida complerta, encara que a sota la imatge surt l’adreça web on esta la imatge, amb lo que en principi no se si es una activitat il·legal. Però jo no he cedit cap de les imatges per a que les pengin enlloc, ni tampoc espaifotografic, i per tant sospito que no és gaire lícit.

I ara feu la proba, aneu i poseu el vostre nom… I ara… Que us sembla? és bo per difondre les vostres imatges o per contra és denunciable?

http://www.fotosimagen.com

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris14 comentaris a “Fotoimagen.com, denunciable o lícit?”

 1. L’enllaç que hi poseu (amb www) indica allò de “This site has been suspended”, però sense les www en dóna accés. Allà hi ha una bona quantitat de les fotos que tinc al flickr (només dos terceres parts més o menys) i una vintena d’imatges que no tenen res a veure amb mi.
  En punxar per veure-les a format complet es reprodueixen a 500 píxels pel costat més llarg, independentment de la grandària de la imatge original. Això, evidentment no es´una resolució massa gran per ser emprada, però sobta eixe ús no autoritzat.

 2. No veig per on ha de ser il·legal, ni entenc que facin cap us no autoritzat de les imatges. Pel que veig, és un cercador i prou, orientat a trobar imatges. Quin és el problema? Que no es poden cercar imatges amb Google, també? El responsable de l’ús que es faci de les imatges és qui les agafi, en tot cas. I si no vols que els cercadors et vegin les imatges, hi han solucions.

  El concessionari de cotxes on comprem el nostre vehicle no és responsable si nosaltres contravenim les normes del codi de circulació. I a l’amo de la ganiveteria no se’l pot acusar de incitació a l’assassinat. Em sembla, vaja.

 3. Estic d’acord amb el Joan. I es el que penso, que si no vols que te pillen les imatges, guardales com sempre a la capça de sabates.
  A mi en varen pillar un “nus” un Diari argentí… que vols que fagi? -Res home res-
  En tot cas i segons quina foto, marca d’aigua com un diluvi i llestos.

 4. Com diu el López, no acaba de ser il·legal del tot.

  Caldria esbrinar si l’ús que en fan de les imatges es considera “ús final”, és a dir, si en fan ús d’alguna mena o simplement són un cercador. Perquè sinó, per il·legal Sant Gúguel.

  M’interessa molt el tema, surto molt (irònicament a la meva vida fotogràfica actual…)

  Segur que serà tema de parlar al taller d’hdr. ;)

  Una abraçada!!!