avatar

Dues recomanacions

Imatge de Salva LópezMés d’un cop hem dit que el digital ha propiciat l’entrada de molta gent a la fotografia. Això en principi no es bo ni dolent, però continuo sorprenent-me cada cop que trobo algú que en tan poc temps ens pot ensenyar tant.

Fa uns dies que li segueixo la pista al primer dels dos recomanats , es diu Salva López i es de Barcelona. Fa només tres anys que va començar en aquest món i les seves imatges són fresques i potents. No cal dir res més, que aneu a la seva web i repasseu tots els seus treball i projectes.

Seguint-lo a ell pel Facebook (cal aprendre a desgranar el gra de la palla) vaig saber d’aquest segon recomanat, un jove francès que viu a Paris i que tan sols fa dos anys que va adquirir la seva primera càmera. Es diu Ruben Brulat i he quedat força impactat per les seves imatges. Imprescindibles les series Primates i Immaculate

A Wallpaper Magazine diuen d’ell

“Rubén Brulat va comprar la seva primera càmera fa tot just dos anys. Però malgrat aquest començament relativament tardà, alguna cosa va fer clic:

‘Vaig descobrir la meva veritable passió, i no he parat des de llavors. Vaig sortir tota la nit, experimentant. Necessitava de fer-ho – es va convertir ràpidament en una cosa vital per a mi i jo no podia deixar de prendre fotografies.’

Primates, de Ruben BrulatPer Brulat, la fotografia és sobre la captura de la humanitat – com ho demostra a Immaculate, la seva sèrie d’imatges d’una zona de negocis, tant de dia com de nit.

‘Vull entendre per què els grups de persones i les societats es comporten de la manera que ho fan.

El que em va sorprendre de Immaculate és que aquest barri va viure només per a un sistema, i quan en la nit no hi ha ningú per activar aquest sistema, es mor. No hi ha absolutament res d’amor, ni felicitat, ni tristesa. Senzillament res.

Estic fascinat pels llocs on la bellesa dels éssers humans s’ha anat.’

Té sentit llavors que Brulat centri actualment la seva atenció en una nova sèrie de fotografies per a l’any 2010 sobre l’home en el medi ambient, que representa ‘la vulnerabilitat i la petitesa de la nostra espècie’. D’aquí a deu anys, espera haver portat tant la felicitat i la tristesa a la gent a través del seu treball, però sobretot confia que no totes les seves expectatives arribaran a realitzar-se.

‘Si no, en certa manera, serà molt avorrit!’

I aquest és un adjectiu que no associaríem amb Brulat.”

Dues recomanacions que son per tenir en compte i dos fotògrafs que caldrà seguir de prop. Sempre es bo saber de gent que no només parla i especula sobre pixels, sinó que te projectes i els plasma amb una mestria tan gran i en tan poc temps, tres i dos anys, no us han sorprès?

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Dues recomanacions”

  1. Gràcies per presentar aquests dos autors. Tenen fotos d’una frescura envidiable.

  2. No sé com, però de Salva Lopez havia vist coses seves, em va agradar especialment els treballs sobre el Tennis i el Acuaparc (llocs abandonats) i a Brulat no el coneixia i m’han agradat molt sobretot les col.leccions que presentas en l’article. Gràcies per apropar-los a Ef

  3. Gracies Pep , per aquestes dues recomanacions. M’agrada especialment en Salva Lopez. Fotografia documental en majúscules.

  4. M’han agradat molt tots dos. Gracies Pep per la troballa. La precocitat es deu al talent. A diferència de la tècnica, aquest no s’entrena. Es té o es busca; però si no el tens, ja pots buscar, ja…