avatar

El Siglo Moderno: recull de l’obra d’Henri Cartier-Bresson

Arriba el comunisme i la gent intenta canviar els diners per or. Foto: H. Cartier-Bresson, Shangai (1948)Henri Cartier-Bresson (1908-2004) és una de les figures més importants i influents de la història de la fotografia. La seva obra es considera excepcional tant per l’àrea geogràfica que abasta com per la visió històrica que ofereix de les profundes transformacions socials, polítiques i culturals del segle XX.

El Siglo Moderno ofereix més de 300 fotografies de l’autor. Moltes d’elles es van fer famoses després de ser publicades, però altres són gairebé desconegudes. En ambdós casos ens ofereixen una perspectiva sobre l’abast de les seves imatges, des dels seus innovacions surrealistes de principis dels anys trenta fins a la seva carrera com a periodista gràfic de primera línia després de la Segona Guerra Mundial.

Peter Galassi, autor del llibre i comissari cap del Departament de Fotografia del MoMA, és el responsable de la gran retrospectiva que el mus eo exposa sobre l’autor, de la qual neix aquesta obra.

Podeu adquirir aquest llibre a la Llibreria de la Fàbrica a internet, o a la seu de Barcelona.

El Gran Siglo, fotografies de Henri Cartier-Bresson
La Fàbrica Barcelona
C/ Tapioles 53 (veure mapa)
08004 Barcelona

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El Siglo Moderno: recull de l’obra d’Henri Cartier-Bresson”

  1. Aquests si que en sabien. Jo em quedo bocabadat quan veig alguns guanyadors de concursos a Catalunya i Espanya. Bocabadat de la baixa qualitat (comparats amb aquests monstres)