avatar

Flickr es renova

El nou FlickrLa gent de Flickr ha fet una sèrie de canvis en la visualització de les fotografies. Bàsicament han renovat l’estructura de la pàgina on es veu cada foto, amb millores en la usabilitat i també en la càrrega d’imatges. La disposició dels elements a la pàgina ha canviat per donar més protagonisme a la fotografia presentada. Tot això intentant mantenir un disseny semblant, per a que els usuaris no hagin d’aprendre un altre cop com moure’s per Flickr.

El primer canvi és que la previsualització de la foto és ara més gran. Abans la mida que vèiem, d’entrada, de la foto era de 500 píxels, ara és de 640 píxels. Això és una conseqüència del nou ample de la pàgina, més gran i descartant resolucions de pantalles petites i majoritàriament obsoletes (tot i que encara en ús).

El famós view on black i similars, que la gent enllaçava en l’explicació de la foto, ha estat incorporat com un estàndard. Clicant la foto o la icona de la lupa, veurem la imatge sobre fons negre.

També podem anar endavant i endarrere per les fotos de l’usuari més fàcilment. A això se li ha d’afegir que la càrrega d’imatges, mitjançant AJAX, no obliga a carregar tota la pàgina sencera, fent-ho més ràpid i lleuger.

Una altra millora (i que s’agraeix especialment) és que la llista d’etiquetes (paraules clau) i de grups s’han escurçat, estalviant l’espai que arribaven a ocupar, en alguns casos més aviat inútilment.

La llicència de la imatge és més visible, igual que la privacitat i també les dades com el nombre de visites, comentaris, càmera emprada, etc.

Als usuaris de Flickr els sortirà un missatge per canviar a la nova visualització, amb una breu explicació de les novetats.

Ara només falta que facin un paràmetre a la configuració per evitar els comentaris del tipus “wonderful colors” i amb GIFs animats i horteres.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Flickr es renova”

  1. Quanta raó tens amb això dels “comentaris del tipus “wonderful colors” i amb GIFs animats i horteres” ! Malauradament, crec que els responsables de Flickr no estan per la labor, ja que aquest tipus de comentaris reforcen la idea de Flickr com a xarxa social, que és el que els interessa.

  2. Acabo d’intentar penjar una foto des del URL que dona la nova imatge de flikr i no funciona, però si retorno a la vista antiga en el flick la url és una altra i sí que funciona. Sembla doncs que encara no ho tenen tot ben guonderfulcontrolat.