avatar

Fotografies esquelètiques

Revolver, de la col·lecció "Stop de Violence" de François RobertPer molt que sembli que tot esta ja inventat i vist en l’Art en general i la fotografia en particular, sempre hi ha marge per la creativitat i la sorpresa. Com per exemple, la que jo m’he endut en ensopegar amb aquest projecte d’en François Robert.

Es veu que en Robert, que té cert prestigi tant en l’àmbit de la fotografia comercial com el de l’artística, a mitjans dels ’90 va comprar tres armaris d’una escola per tal de equipar el seu estudi. Quan els va rebre, va descobrir amb sorpresa que un d’ell contenia un esquelet humà, que s’havia fet servir per donar classes d’anatomia.

Casualment, Robert sempre havia sentit fascinació pels ossos, arribant passar-se cinc setmanes fotografiant cranis al Museu d’Història Natural de Chicago. Llavors va decidir descanviar el seu esquelet —bé, el que havia trobat a l’armari, s’entén— per una col·lecció de 206 ossos humans variats.

En Robert es va dedicar durant hores a disposar i arrengar aquests ossos en formes senzilles però significatives, formant imatges icòniques però eloqüents que després fotografiava, fins aplegar una col·lecció complerta que va titular Stop de Violence. Amb aquesta sèrie, la seva intenció és provocar la reflexió sobre la guerra, la mort, la violència i la intolerància.

Us convidem que visiteu aquesta singular galeria i, si encara teniu un moment més, feu un cop d’ull a la resta de treballs de François Robert. Val la pena!

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Fotografies esquelètiques”