avatar

6 mil milions d’altres

Yann Arthus-Bertrand és un conegut fotògraf francès, que segur que recordeu per una pel·licula anomenada Home, que ja vàrem anunciar aquí fa més d’un any. O potser per aquella magnifica exposició, La Terra des del Cel, que varem poder veure al Palau de  Virreina de Barcelona i de la que segur que n’heu vist fotografies.

A partir d’aquesta exposició, el fotògraf se’n va adonar que calia aprofitar i aprofundir en el contacte que havia tingut amb tota la gent dels països que havia anat visitant, que valia la pena donar veu a tots ells i es va proposar de nou un projecte colossal: realitzar 6.000 entrevistes a 65 països diferents.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Les entrevistes estan agrupades per temes i ens mostren el que pensa la gent de temes tan universals com la mort, la felicitat, la diferència, del que els fa riure o plorar i del que s’estimen o odien… Tot aquest material és el retrat de la civilització actual que mostra la universalitat i individualitat de tots els que hi vivim. El projecte l’ha anomenat 6 billions others i es una manera ben maca de mostrar-nos la diversitat sense caure en el recurs fàcil, molt al contrari del que veiem massa sovint en fotografia.

Els vídeos els podem veure a YouTube i estat subtitulats en anglès. A partir d’aquest, que s’anomena Climate voices (i que dura més d’una hora) hi podeu trobar tots els altres.

Molt interessant i recomanable.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.