avatar

Historypin, un Google Maps a l’antiga

Historypin podríem dir que es això, una mena de Google Maps on disposar-hi a sobre fotografies antigues, tot documentant el lloc des d’on han estat fetes.

Pel que sembla ha estat creada per We Are What We Do, una mena de moviment social i en col·laboració amb Google. Del que tracta es de que els joves interactuïn més amb la gent gran, que comparteixin temps i coneixements i els qui tenen el record i les fotografies d’altres èpoques s’aliïn amb els que dominen la tecnologia i tots en treguin profit creant aquest mapa virtual amb fotografies podríem dir que històriques.

Aquest magnific projecte ha estat creat tot just aquest passat juny a Londres, que es d’on hi han més fotografies. Es per això que encara hi han poques fotografies i la majoria son d’Anglaterra.

Hem vist que d’aquí a prop encara no n’hi havia ni una de posada i hem volgut ser els primers…  Si a Barcelona el Sr. Ramón Alabern va fer la primera fotografia de tot Catalunya, i segons com ho mireu de l’Estat o fins i tot de la península, ben bé hauria de ser aquesta la primera a posar-se a Historypin i així ho hem fet.

Ja podem dir que espaifotografic.cat som els primers en alguna cosa i ara us animem a penjar-ne més a veure si fem créixer aquesta curiosa i enriquidora iniciativa. Al vídeo podeu veure com funciona.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

A partir d’una noticia a alt1040

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Historypin, un Google Maps a l’antiga”

  1. Una bona iniciativa. Precisament al reportatge de TV3 sobre l’arxiu Centelles, s’ha vist una recreació de com es va fer aquesta foto.

  2. Eren aquestes imatges les que sortien al reportatge, amb un efecte d’envelliment es clar.

    Ho vaig veure l’altre dia al facebook del Xavier Mulet, uns dels impulsors de l’Atelieretalguardia

    http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=766248059