avatar

La subhasta de Centelles al “30 minuts”

Nens jugant a afusellar durant la Guerra Civil, A. CentellesAmb seguretat tots vosaltres esteu ben al corrent de la polèmica que es va aixecar al voltant de la venda de l’arxiu de l’Agustí Centelles, per part dels seus hereus, al Ministeri de Cultura. A més de la polèmica desfermada, aquest fet ha tingut altres conseqüències i efectes, com per exemple la pujada del preu de les obres d’aquest fotògraf —es dona el cas que un àlbum amb fotos seves comprat als Encants per 500 pessetes has estat subhastat per 30.000€— i la possibilitat que els propietaris d’altres arxius fotogràfics es puguin aprofitar del que podria ser un corrent especulatiu.

Si voleu saber més sobre l’assumpte “Arxiu Centelles”; escoltar les parts implicades com són els fills del fotògraf, els responsables de la Conselleria de Cultura, del Ministeri de Cultura i de l’Arxiu de Salamanca, ho podeu fer veient el reportatge que emetrà TV3 a l’espai “30 minuts” aquesta nit a les 21:50h, realitzat per Ismael Martin i Mireia Pigrau, titulat Memòria fotogràfica.

Acusacions creuades, intercanvi de retrets, possibles estratègies futures per tal d’evitar la venda i dispersió del patrimoni de Catalunya, revelacions com que en Centelles no ocuparà cap lloc destacat ni tindrà representació especial a l’Arxiu de Salamanca -tot el contrari del que es pensaven els fills d’en Centelles- fan d’aquest reportatge una peça informativa que valdrà la pena mirar-se amb atenció.

Vist a El Periódico.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “La subhasta de Centelles al “30 minuts””

  1. M’ha semblat un reportatge molt rigorós i aclaridor i en el que es pot veure el trist paper que han fet tots en aquest afer i pel que es veu, que seguiran fent, amb aquest i d’altres arxius i no em refereixo a l’administració catalana sinó als altres protagonistes.

  2. L’únic reprobable en tot el afer es, que una administració pública hagi PAGAT diners per COMPRAR els arxius i que els fills d’en Centelles NO hagin donat el fons d’arxiu. Molt aclaridor el comentari del senyor francès, afirmant que l’estat francés només acepta donacions.

  3. […] Ahir fèiem referència i us recomanàvem el programa de TV3 dedicat a la venda de l’arxiu fotogràfic d’Agustí Centelles. Pels que no vareu estar a temps de veure aquest magnífic reportatge, realitzat per Ismael Martin i Mireia Pigrau, titulat Memòria fotogràfica, ara ho podeu fer. Ens fem ressò del vídeo que TV3 mostra al seu web i del qual en permet la difusió. […]