avatar

Li Wei: la vida suspesa d’un fil

Li Wei, fotografies ingràvidesSegurament més d’un de vosaltres deu haver vist la sorprenent obra de Li Wei. Si no és així, val la pena deixar-se seduir per la sorpresa. Les seves fotos sovint mostren persones en situacions de ingravidesa impossible, equilibris impensables, o just en el moment de precipitar-se en una caiguda mortal.

Nascut al 1970 a la província xinesa de Hubei, l’any 2001 ja va començar a exposar. La seva carrera, des de llavors, es pot qualificar de gairebé frenètica. Ha rebut nombrosos premis i mencions i les seves fotografies s’han exhibit en sales de tot el món.

Havent estudiat inicialment pintura, en traslladar-se a Beijing al 1993 va entrar en contacte amb artistes, com Zhang Huan, que el varen introduir en altres formes d’expressió. La seva carrera artística comença en el cap de les “performances”, derivant després cap a la fotografia i l’escultura.

Aquesta primera etapa de “performances” té una presència indubtable en les seves fotos. De fet, ni tan sols s’ocupa ell mateix de disparar les fotografies. Des de l’any 2000 s’acompanya d’un fotògraf, ocupant-se ell exclusivament de la concepció i la posada en escena. Mitjançant dibuixos, esquemes i amb una comunicació molt estreta transmet al seu fotògraf les inversemblants idees que se li acudeixen.

Us recomanem que feu una visita a les seves galeries i dediqueu una estona a cada una de les imatges. Darrera de situacions incongruents i físicament impossibles, s’amaga un sentit de l’humor finíssim i una subtil poesia que val la pena assaborir.

Per posar la guinda, us convidem a que veieu el següent vídeo, on es mostra el procés de realització d’una de les seves fotografies. Concretament, la que il·lustra aquesta entrada. Això sí, val a dir que el concepte “seguretat en el treball” li queda una mica lluny, a l’amic Wei i el seu equip.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Li Wei: la vida suspesa d’un fil”

  1. Un treball sorprenent on, segons el meu parer, es basa en la força de la idea per damunt de tot. Em refereixo a que son fotografies on el seu autor “””només””” es dedica a pensar-les i a construir-les però el treball tècnic el deixa per un altre fotògraf. En aquest cas, quí seria el fotògraf? ell o el que dispara la càmera… o, segurament, per a ser més justos, podriem dir que ell és l’artista i el que fa la fotografia, el fotògraf. Potser aquí podem entendre on acaba el fet fotogràfic i on comença l’art, no?. M’agradaria molt veure tots els making off de totes les fotografies… en el que es veu aquí, li trobo una clara referència a Harold Lloyd, tan pel fet de la situació com pels riscos que corria en els seus rodatges, però en Lloyd segurament era més agosarat encara, perquè no disposava de tecnologia digital per dissimular els artilugis necessaris per donar una mica de seguretat a l’acció, no podia esborrar cordes… eren altres temps!!! Per això, per aquest aspecte, no sé si aquestes fotografies se les podria considerar eminentment digitals, perquè ja en la seva concepció es te en compte tot el procés de postproducció per dissimular lo evident i donar-li aquest toc de situació impossible…

  2. Es espectacular , en Li Wei va exposar a la galeria ART49 a finals del 2007 ( aixo no ho tinc gaire segur , buscaré el catàleg ).Veure las seves imatges en gran format es tot un plaer estètic i una lleugera sensació de vertigen . Gracies Joan per l’enllaç al making off.

  3. Ho havia vist i m’ho mirava més des de la banda del joc de màgia. Com s’aguanta el paio? Com estan fetes les fotos? ara be, veient clarament que en aquesta imatge hi ha retoc, tot i que algunes m’agraden, em decepciona una mica.