avatar

Narcolèpsia, d’Uwe H. Martin

Narcolèpsia, d'Uwe H. MartinLa fotografia que veieu acompanyant aquesta entrada podria semblar a primer cop d’ull alguna mena de foto de tipus conceptual, d’abstracció, però només ho sembla. La realitat que ens descobreix, és força més dura. Es tracta d’una de les fotografies de què consta la sèrie que Uwe H. Martin ha fet sobre la narcolèpsia, un trastorn neurològic crònic causat per la incapacitat cerebral de regular normalment els cicles del son, i que afecta moltíssim la vida de la gent que ho pateix.

La noia de la foto es diu Lisa, i en aquell moment sofreix un episodi de cataplèxia (episodi sobtat i generalment breu de pèrdua bilateral del to muscular, estant despert).

La sèrie és força colpidora, va acompanyada d’informació escrita de cada una de les fotografies i és un altre exemple de projecte fotogràfic amb substància.

Font: conscientious

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Narcolèpsia, d’Uwe H. Martin”

  1. Sí, oi ? Jo quan ho vaig veure em vaig quedar impactat. És un exemple de fotografia que fa servei, penso, i que a part, mostra una realitat que penso que és duríssima (n’hi d’altres de terribles, és clar, però aquesta també).

  2. Ostres i el del cotó?, no ho sabia la que lia el putu cotó (i sobretot la Montsanto o quins siguins els fisdepú que patenten llavors)