avatar

Sanfermines i modernitat a La Fàbrica

S’acosten les vacances d’estiu i és un moment ideal per relaxar-se gaudint de la nostra afició, doncs es suposa que disposarem de més temps lliure i de més oportunitats d’exercir-la. En qualsevol cas, una bona manera d’ocupar les hores en les que la calor no l’aguanten ni persones ni màquines, és la lectura o contemplació d’algun bon llibre de fotografia. Per això us volem recomanar dues de les novetats més recents de La Fàbrica Editorial.

Chupinazo i corredisses

Sanfermines, Ramon Masats. La Fábrica Editorial.

La nostra primera recomanació és una nova edició de l’obra de Ramon Masats Sanfermines, un magnífic llibre acompanyat per un text d’Ernest Hemingway que detalla a la perfecció les celebracions de Sant Fermí. Ramon Masats va dedicar diversos anys a visitar els Sanfermines amb les seves càmeres per fer un inoblidable retrat de la festa, un testimoni únic que va marcar una fita dins de la fotografia espanyola.

En aquesta edició realitzada per La Fàbrica, l’autor es reuneix amb el fotògraf i editor Chema Conesa per recuperar antigues fotos i reconstruir una part de la història. Aquesta és una oportunitat d’aconseguir una edició signada pel seu autor per només 50€. Un llibre que recull l’essència i la passió d’una festa que ha captivat durant anys a nombrosos artistes i intel·lectuals.

Sanfermines, Ramon Masats
La Fábrica Editorial
260 pàgines
ISBN: 978-84-92498-71-0
Preu: 50€

Vanguardismes europeus

Praha, Paris, Barcelona. La Fábrica Editorial (foto: Gabriel Casas, 1934)La segona recomanació és el llibre Praha, Paris, Barcelona, publicat amb motiu de l’exposició del MNAC Praha, Paris, Barcelona. Modernidad fotográfica de 1918 a 1948. Aquesta obra uneix les tres ciutats d’acord amb l’avantguarda europea de principis del segle XX.

El període d’entreguerres va ser un moment de revolucions, tant culturals com socials. Artistes com Dalí, Duchamp, Léger o Vavrá van trencar amb l’art establert i impulsar la modernitat. La fotografia jugarà un paper important en aquesta transformació artística, com una nova forma de veure i d’expressar, imprescindible per entendre la història del moment.

És doncs un llibre únic, que vincula la història d’aquestes tres ciutats, decisives en el panorama fotogràfic de la primera meitat del segle XX.

Praha, Paris, Barcelona
La Fábrica Editorial
352 pàgines
ISBN: 978-84-92841-02-8
Preu: 50€

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Sanfermines i modernitat a La Fàbrica”

 1. Bones familia,
  Només dir-vos que soc un dels afortunats en aconseguir el llibre
  signat per en Ramon Masat, fotograf que admiro moltissim, i us
  recomano que us feu amb un exemplar dels snafermines, és or pur
  Una abraçada

  Jordi Cano “Masnovita”