avatar

Trobada fotogràfica a La Segarra, dissabte 24 de juliol

Castell de les Sitges

Des d’EF ens ve de gust proposar-vos una visita per la comarca de La Segarra. L’amfitrió aquest cop és l’amic Joan Porredon, Zoneplate al fòrum.

Segons paraules seves: És una terra força desconeguda que es mereix que ens hi aturem, la mirem i la fotografiem. A l’estiu té l’atractiu de la terra crua i aspra, dels camps segats on encara jeuen les bales de palla, del joc constant de turons i comes que faciliten bones passejades a peu, en bicicleta, a cavall… És terra fronterera plena de castells, de trinxeres, de camps de batalla… Una comarca amb caràcter ben definit que si t’hi trobes a gust pots caure fàcilment al parany de la seva seducció.

La visita tindrà tres parts ben definides: Cervera, Palouet, Castell de les Sitges (Florejacs)

  • 09:30h / 10:00h – Punt de Trobada a la Plaça Pius XII, davant l’Escola Jaume Balmes, al costat del Gran Teatre de la Passió i darrera l’edifici de la Universitat. Aquí deixarem els cotxes i els recollirem per anar als altres indrets.
  • Al matí, a partir de les 10:00h dedicarem unes 3 hores a conèixer Cervera i el seu nucli antic, pensem en dedicar una estoneta més àmplia al Carreró de les Bruixes perquè és un espai força peculiar que, per les seves característiques, no és gens fàcil fotografiar. Quan arribem a la Plaça Major, tindrem l’opció de pujar al Campanar on, apart de les campanes imponents, podrem gaudir del paisatge des d’un punt de vista privilegiat. Després de recórrer el Carrer Major, arribarem a l’edifici de l’antiga Universitat que marcarà el final del recorregut. És molt diferent calcular el temps del recorregut a pas de turista que a pas de fotògraf , per això tota la jornada podrà tenir alguna variació en funció de com anem evolucionant.
  • Cap a les 13:00h agafarem els cotxes (millor que ens compactem per moure els menys possibles) per anar a Palouet on dinarem. S’ha escollit una ruta per vies secundàries per que és on s’aprecia millor el paisatge i on ens serà més fàcil aturar-nos si desitgem fer fotografies. Passarem per Tarroja (on alguns estudis apunten que és el poble on va néixer Cristòfol Colom), per Sant Guim de la Plana (on s’hi fa un pessebre vivent per les dates nadalenques) i a Vicfred agafarem un camí no asfaltat que ens portarà a Palouet.
  • A les 14:30h – 15:00h Dinarem, farem una visita al poble i si anem bé de temps (esperem que sí) anirem a visitar la Torre de Lloberola on, apart de l’interès històric i patrimonial, es fa molt evident el canvi del paisatge de La Segarra cap al Solsonès.
  • A les 18:00h arribaríem al Castell de les Sitges on ens hi estaríem unes dues hores entre fer una visita guiada pel seu interior i dedicar-nos a fotografiar el Castell i el seu entorn.
  • Les 20:00h serà quan arribem a Florejacs, un altre poble molt interessant de veure i on podrem fer un final de festa prenent una cerveseta a la terrassa del restaurant La Redolta amb una fantàstica vista a la comarca mentre el sol acaba de perfilar els volums del paisatge.

Carrero de les  BruixesQuant a l’equipament que cal portar, doncs fotogràficament ja sabem el que acostumem a fer servir i el que ens fa falta. En funció del pes de l’equip, potser la fase més dura seria la pujada al campanar. El recorregut a peu per Cervera no és massa dur, a més, és quan estarem més descansats. Tot el que sigui intendència i vestuari, cadascú se sap les seves necessitats. Una ampolla d’aigua sempre va bé, però caldrà estar atents a les previsions meteorològiques per si ens hem de protegir de la calor o de la pluja.

La previsió econòmica és que ens pot sortir a 25€ per persona. No caldrà pagar-los per confirmar la inscripció, però sí que es demana un compromís seriós d’assistència per tal d’organitzar tota la logística necessària.

Aquí podeu veure un plànol amb el recorregut que farem. A dalt a l’esquerra hi ha un enllaç que diu: Com arribar-hi. Si feu clic a sobre i indiqueu el vostre lloc de sortida us suggerirà el millor recorregut per arribar al punt de trobada.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris18 comentaris a “Trobada fotogràfica a La Segarra, dissabte 24 de juliol”

  1. Jo també m’apunto

  2. Encantat de coneixer a tanta gent !!! Realment una dortida enriquidora ;-)

  3. Per cert, On es al foro aquesta SORTIDA ? :-)