avatar

Consells per a joves fotògrafs, del Steve McCurry

Del Steve McCurry n’hem parlat a vegades i encara que em sembla que no hi tenim cap article dedicat, segur que el coneixeu, si més no per aquella sonada portada del NG.

Ara que comencem un nou curs, que aviat començaran a voler-nos vendre col·leccions de coses inversemblants, ara que tothom es fa el bon propòsit d’aprendre anglès o de baixar panxa, potser estaria be començar fer-nos algun propòsit més a la nostra mida.

Prendre’s  aquests consells al peu de la lletra no estarà malament si ens hi volem dedicar, però sinó sempre podem relativitzar-ho, i així faran de més bon llegir aquestes directrius per a joves fotògrafs que hi han a la seva web i que va fer per a les moltes sol·licituds que rebia de gent demanant-li consell. Seria una traducció una mica lliure i aproximada d’aquest article.

 • Sigues curiós. Ser curiós sobre la vida i les coses que t’envolten és una de les parts més essencials per ser un bon fotògraf.
 • Treballa dur. Tota professió requereix un compromís seriós, esforç i treballar dur. Plantejat-ho, si no estàs disposat a això, serà millor que no comencis.
 • Surt de casa. Ser un bon fotògraf no vol dir haver de sortir obligatòriament als llocs més exòtics, però el que realment és necessari, és voler sortir de la nostra zona de confort, explorar els seus marges i superar-los.
 • Fortalesa i determinació. Hi haurà moltes vegades que, com en qualsevol altra professió, t’hagis d’enfrontar a un treball dur. Una vegada més, hauràs de plantejar-te si estàs disposat a afrontar aquests moments i treballar dur quan calgui.
 • Com una carrera de fons. El procés d’aprenentatge és constant i no s’atura mai. Malgrat això, arriba un punt que es va fent de forma més automàtica. Si et fixes en el treball dels fotògrafs que admires, veuràs que han trobat un lloc determinat, o un tema, i hi han aprofundit.
 • Progressa, reinventat, creix. Necessites mantenir el teu cor i la teva ment oberta. La vida flueix per davant dels teus ulls, hauràs d’estar preparat per saber respondre, deixar-te tocar per les coses realment extraordinàries i permetre que aquestes et canviïn.
 • No esperis a que soni el telèfon. Independentment de l’èxit que tinguis, és molt important que inverteixis el teu temps a fotografiar allò que t’interessa. Cal que comprenguis aquelles coses que realment tenen significat per a tu i no el que altres pensin que has de fotografiar. No esperis que els altres et donin una oportunitat, força la situació, dóna el primer pas. Insisteix. No esperis a que soni el telèfon, aixeca l’auricular i truca.
 • Algun m’ha fet recordar el manifest incomplet del Bruce Mau, que sempre val la pena rellegir, o potser millor, imprimir-ho i tenir-ho ben a prop.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Consells per a joves fotògrafs, del Steve McCurry”

 1. Bons consells! Gràcies per la feina de la traducció!

 2. Interessants punts de vista…aplicables a moltes coses :-)

 3. Interessants, si, i son gairebé de sentit comú podríem dir…

  El manifest de’n Bruce Mau, que deia que alguns consells m’ho recordaven, el trobo molt més agosarat i fa realment pensar.

  Aquí el tens sencer, per si el vols llegir

  http://www.domestika.org/foros/9-diseno/hilos/72218-manifiesto_incompleto_de_bruce_mau

 4. Completament d’acord Pep, això de l’enllaç fa pensar més, però té pretensió de “trascendir” en majúscules, ho he de pair amb més calma :-)