avatar

NanoCam.Viatje a la nanobiodiversidad

Encara que no sigui del tot fotografia, i no ho facin a Barcelona, sinó a Madrid, penso que val la pena fer un cop d’ull a les imatges que ens ofereix aquest audiovisual.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El Museu de la Ciència de la Fundació “la Caixa” presenta en exclusiva mundial un nou programa audiovisual del planetari digital que convida el públic a viatjar pels cinc regnes dels éssers vius a través de microcàmeres.

Creat i dissenyat per produccions El Exili, NanoCam. Viatge a la biodiversitat està realitzat amb les últimes tècniques en animació digital partint d’observacions realitzades amb microscopis electrònics, amb una gran fidelitat als models naturals i un altíssim rigor científic.

Aquesta projecció forma part de la programació de CosmoCaixa Madrid amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Biodiversitat. L’Obra Social “la Caixa”, en el seu compromís per la conservació de la Biodiversitat i la divulgació científica, proposa al visitant un apassionant viatge pels cinc regnes dels éssers vius a través de nanocàmeras amb les que apreciar espècies i objectius amb dimensions de només 0,00008 mm.

El programa pretén fomentar el respecte cap a la natura a través del coneixement, d’una forma lúdica i divertida, de la diversitat biològica, present en qualsevol racó del nostre planeta.

A partir de fotografies de microscopi electrònic de rastreig es modelen totes les estructures i organismes que apareixen. S’ha utilitzat un programari que emula el procés de modelatge amb argila, la qual cosa aporta una estètica molt orgànica, gràcies a les últimes tècniques i programes d’animació.

L’enllaç a la web de NanoCam. Que ho gaudiu

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “NanoCam.Viatje a la nanobiodiversidad”

  1. Pels que us interessi aquest tema us paso el link del concurs anual de microfotografia d’Olympus (que com sabeu él el referent mundial de biofotografia):
    http://www.olympusbioscapes.com/gallery/2009/