avatar

Rio de Janeiro, per Urbano Erbiste

Imatge d'Urbano ErbisteHi ha molts fotoperiodistes que van d’una punta a l’altra del món cercant imatges que ens ajudin a explicar què passa en cada moment arreu del món. D’altres, però, fan exactament tot el contrari: mirar, fotografiar, el seu món. Defugir la perspectiva de l’estranger, i des de la proximitat de qui és a casa, mostrar la seva forma personal d’entendre el lloc on ha nascut.

Urbano Erbiste segurament s’acostaria més a aquesta segona expressió. Fotògraf del Jornal do Brasil, s’ha dedicat a mostrar la cara més desconeguda de la seva ciutat, Rio, segurament gràcies a l’avantatge que li dóna el fet de ser-ne oriünd, i de saber-se moure amb comoditat per una ciutat plena de contrastos i paradoxes, però també de llum, color i vida.

Imatge d'Urbano Erbiste (2)Erbiste ens mostra un Rio de samba i ball, però també de favelas. Un Rio de sol i platja, però també de violència. Un Rio que no ha de per què ser el mateix Rio de tothom, però que en tot cas és el Rio d’Urbano Erbiste.

Si voleu veure’n imatges, aquí en trobareu una selecció, aquí veureu el seu bloc, aquí el seu Flickr (amb poc èxit, però), i aquí un vídeo amb imatges seves.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Rio de Janeiro, per Urbano Erbiste”

  1. Quins contrastos socials!!! Moltes fotos només possibles si estás en primera linea de foc o molt poc per darrera.

  2. m’ha agradat moltíssim, de debò. l’aniré seguint…
    m’ha estranyat que no tingui gaires comentaris de la gent.
    gràcies pel bloc!