avatar

Creadors d’imatges: claus de la fotografia contemporània

"Creadores de imágenes. Fotógrafos contemporaneos" de Anne-Celine JaegerAprofitant una estona que tinc despistada, en  un moment ja tirant cap el vespre en que ja comença a fer una temperatura humanament suportable, entre glop i glop de tònica refrescant, us vull recomanar un llibre que vaig adquirir no fa pas gaire temps. Penso que és una obra del tot recomanable pels que pugueu estar interessats o encuriosits pel panorama de la fotografia contemporània.

Quines són les tendències actuals? Que en pensen els autors més rellevants? Quines són les seves motivacions, inquietuds i fonts d’inspiració? Aquest llibre, que es titula Creadores de imágenes. Fotógrafos contemporaneos, mira de respondre a algunes d’aquestes preguntes. O més aviat, intenta oferir-nos els indicis i les pistes per tal que nosaltres mateixos construïm aquestes respostes. Es tracta d’una sel·lecció amplia de fotògrafs actuals que tenen especial significació i influencia en l’evolució i els camins que s’obren en la fotografia d’avui dia, especialment quant a mitjà d’expressió artística.

L’autora del llibre, Anne-Celine Jaeger, és periodista i crítica artística, col·laboradora habitual de publicacions de prestigi com Wallpaper*, London Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung i Art Investor. Anne-Celine ens presenta una magnífica sel·lecció de fotografies de cada autor que acompanyen i recolzen visualment les entrevistes que manté amb cada un d’ells. Aquestes converses, que giren al voltant de la visió personal de cada autor, les seves motivacions, interessos, hàbits de treball, ens revelen alguns dels aspectes més íntims i personals de la relació d’aquests creadors amb la seva activitat i passió.

Així doncs, aquesta obra ens permet escoltar la veu i opinió de fotògrafs tan singulars com: Thomas Demand, Mario Sorrenti, William Eggleston, Ellen Von Unwerth, Boris Mijaloiv, Tina Barney, Stephen Shore, Anton Corbijin, Mary Ellen Mark, Rineke Dijkstra, Martin Parr, Rankin, Eugene Richards, Charles Fréger, Sebastião Salgado, Namoi Harris, David Lachapelle, Alec Soth, David Sims i Neil Stewart. Aquests artistes es presenten organitzats en seccions, depenent de l’especialitat o tendències de cadascun: art, documental, moda i publicitat, retrat, nova generació.

A més d’aquestes converses amb fotògrafs, el llibre està arrodonit amb una sèrie d’entrevistes amb editors fotogràfics, galeristes i directors de museus, agències i editorials d’art que ens revelen les claus de la seva feina i donen la seva visió.

Personalment, crec que és un volum que ben mereix un lloc a la vostra biblioteca. És un llibre excel·lent, de lectura molt amena i fàcilment dosificable pel seu format de recull d’entrevistes, no excessivament car, molt ben editat, informatiu i inspirador a parts iguals. En resum, us el recomano plenament.

Creadores de imágenes. Fotógrafos contemporáneos
Anne-Celine Jaeger
Editorial Océano
Encuadernat en rústica, 272 pàgines
ISBN: 978-84-494-3568-3
Preu: 30€

http://www.thomasdemand.de/

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Creadors d’imatges: claus de la fotografia contemporània”

  1. Apuntat! Gràcies per l’avis. Una obra semblant de combinació foto+entrevista a l’autor vaig llegir amb molt de gust. Es tracta “En la mirada del otro”: un recull dels premis nacionals de fotografia d’Espanya.

  2. Ja tinc el llibre! I no defrauda! Boníssim! Es un goig llegir lo que els autors diuen sobre la seva obra, la seva manera de fer i altres coses relacionades amb la fotografía.

  3. M’alegro que t’agradi, Bicimann. És un llibre fantàstic! Hi han frases que s’haurien d’emmarcar o gravar a la memòria. De veritat que penso que aquest i l’anteriorment recomanat pel Pep, “La visión fotográfica” d’Eduarddo Momeñe, no haurien de faltar a la tauleta de nit de cap aficionat a la fotografia.