avatar

“Fotografies”, el nou programa de Televisió de Catalunya

Televisió de Catalunya va presentar el passat dia 8 de setembre la nova programació per a la temporada que comença ara. Entre les novetats destaquem la presència a la graella d’una sèrie documental pensada per als amants de la fotografia que s’emetrà pel Canal 33 i que durà un nom ben senzill: Fotografies.

El vertiginós augment de l’afició per la fotografia viscut els darrers anys motivat per l’evolució de la fotografia digital ha motivat la creació d’aquest espai. Tot i que encara no hi ha una data d’emissió perquè la sèrie no està del tot acabada, es parla del proper mes de gener com a data d’inici i d’una durada de 13 emissions. Serà presentat per Antoni Tortajada, qui segurament recordareu del programa Històries de Catalunya que TVC va produir i emetre no fa pas gaires anys.

Fotografies tractarà, a cada programa, un vessant diferent de la fotografia i comptarà amb la col·laboració (o parlarà de l’obra) d’un reconegut fotògraf de cada camp. Per exemple, Oriol Alamany apareixerà en el programa dedicat a la fotografia de paisatge i Iñaki Relanzón ho farà en el de fauna i natura. Jordi Cotrina participa en el programa que tracta la fotografia esportiva, Josep Maria Roca col·labora al de fotografia publicitària, Miquel Arnal en el de moda i Judith Vizcarra en el de retrat. La fotografia social comptarà amb l’experiència de Lorena Ros, mentre que amb Luca Pagliari veurem el vessant artístic de la fotografia. D’il·lustres com Pere Català i Pic i Francesc Català Roca, Avelino Pi (encara en actiu), Merletti, Joan Vert, Josep Maria Co de Triola se’n repassarà l’obra, la qual cosa permetrà veure l’evolució de la fotografia al llarg dels anys.

Els fotògrafs aficionats també tindran veu a Fotografies. A més, al llarg de la temporada s’aniran donant consells, explicant tècniques i fets de la història de la fotografia que ajudaran a ampliar el nostre coneixement.

Aquí teniu la presentació de Fotografies, a càrrec del mateix Antoni Tortajada, que us explicarà millor que ningú els detalls del nou programa:

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Tan bon punt tinguem novetats del programa us les farem saber, així que esteu atents a les notícies d’espaifotografic.

Vist a TVC i Enfocant.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a ““Fotografies”, el nou programa de Televisió de Catalunya”

  1. Em sembla una excel·lent iniciativa. Tot el que sigui potenciar i difondre la creativitat i l’esperit artístic de les persones, penso que es bo per a tota la societat.
    No es tracta de fer professionals, es tracta d’obrir nous camps de gaudi i, si com es diu a la notícia, es donen consells i s’expliquen tècniques, segur que a molts aficionats els serà de molta utilitat.
    Esperarem al gener.