avatar

La fotografia de rellotges

Imatge d'un rellotge, de www.watchinghorology.comLa relació entre la fotografia i la rellotgeria és estretíssima, sobretot si tenim en compte que, quan la tècnica fotogràfica arribà al nostre país, gairebé només els rellotgers es veien amb cor d’enfrontar-se als mecanismes de les càmeres fotogràfiques i les seves lents. És per això que, fent un repàs dels pioners de la fotografia, no és estrany trobar-hi tants rellotgers d’ofici, encuriosits per uns aparells de precisió que podien fabricar-se o arreglar-se ells mateixos.

Tot i això, els rellotges també tenen una estreta relació amb la fotografia, sobretot lligada a la fotografia publicitària, i als aficionats a la fotografia d’estudi en general. I és que, sovint, no cal anar a buscar fora de casa els models per a les nostres imatges, ja que molts dels elements de la nostra vida quotidiana ens poden aportar unes fonts inesgotables de creativitat, textures i continguts.

L’especialització en la fotografia de rellotges no deixa, però, de ser curiosa. I aquí us en mostrarem alguns exemples. D’entrada, hem trobat un breu tutorial sobre aquest tipus de fotografia: el teniu aquí. A banda que pot ser també una bona introducció a la fotografia d’estudi en general, és interessant fixar-se en els consells que dóna referits específicament als rellotges. D’una banda, ens proposa dues maneres de sostenir el rellotge, i comenta les virtuts de cada una d’elles. De l’altra, fa també diverses propostes sobre el treball amb la llum, l’eliminació o la provocació de reflexos, i els diferents tipus de superfícies a l’hora de crear diversos fons per als rellotges.

Un altre recurs interessant pot ser el bloc de Harry SK Tan, fotògraf professional especialitzat en rellotges. Aquí podem trobar exemples de les seves obres, algunes de les quals se centren en la maquinària interna dels aparells. Hi ha també imatges de caire més social, i mostres de rellotges de disseny… atrevit?

I, finalment, us proposem algunes webs de fabricants de rellotges, amb bones imatges dels seus productes. Aquests poden ser Oris, Omega, TAG Heuer, Cartier

Què, us hi animeu? Us passarà el temps volant!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.