avatar

La Mercè fa fotos

La Festa Major de Barcelona ja s’acosta, i pot ser una bona ocasió per a deixar-se caure per la Ciutat Comtal, bé a gaudir dels concerts, bé a passejar pels carrers del centre, bé a viure els espectacles de cultura popular… O bé per a fer tot això, mirant-ho a través del visor de la nostra càmera!

Cal dir que, per als fotògrafs, les festes de la Mercè de Barcelona poden tenir molts al·licients. Us en proposem uns quants:

La 59a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern. Com cada any, se celebra al Passeig de Gràcia, enguany dels dies 17 de setembre al 3 d’octubre. És un molt bon lloc on triar i remenar, i no és difícil trobar-hi llibres de fotografia des-catalogats, o bé llibres de fotografies, a un preu molt més ajustat pel fet de ser de segona mà. En aquesta edició, a més, l’exposició anual està dedicada a “La fotografia i els llibres“, amb un recorregut sobre la història d’aquesta fructífera relació. Per si això no fos prou, el cartell de la fira és obra del fotògraf Toni Catany.

La iniciativa La Mercè va al museu. El dia de la patrona, el 24 de setembre (i en alguns casos, també el cap de setmana), els museus de Barcelona obren gratuïtament les seves portes al públic. És un bon moment per a visitar aquells museus que sempre diem d’anar-hi, i no ho fem mai. I si no sabeu per quin decidir-vos, recordeu que un dels espais que obren les portes és l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Pot ser interessant, no?

El concurs FotoMercè. Un clàssic. No caldria ni parlar-ne, és ben conegut. Us podeu descarregar les bases a la pròpia web del concurs, aquí. I recordeu que, si passegeu per Les Rambles, a la Virreina hi trobaren les imatges del FotoMercè de l’any passat!

Així que, a gaudir (fotogràficament) de la festa!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.