avatar

Taller amb Manolo Laguillo: “El paisatge, espais d’improvisació”

"París Junio 2010", Manolo LaguilloDesprés de la magnífica experiència que ens va brindar amb el passat Taller Creativitat fotogràfica, en Manolo Laguillo ens proposa una segona trobada: “El paisatge, espais d’improvisació“, aquest cop en forma de jornada complerta de treball a exteriors. Si bé la intenció és aprofundir en algunes de les idees exposades durant el primer, no és condició imprescindible haver-hi assistit per treure-li partit a aquest segon.

El taller el fem el dissabte 16 d’octubre. El lloc on el començarem i on farem les dues primeres hores de treball teòric i de planificació és al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Marquès de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure mapa). També serà el lloc on, en acabar la feina de camp, farem el processat i projecció dels treballs. El preu d’inscripció en aquest taller és de 100€.

La inscripció al taller és formalitza en fer l’ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico. És imprescindible que indiqueu el nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés. La data límit per inscriure’s és el dijous 14 d’octubre.

Es tracta de imaginar que hem de resoldre un encàrrec fotogràfic real, consistent en un projecte de fotografia de paisatge. Al llarg del dia cada participant realitzarà l’encàrrec que haurà formulat el professor a l’inici del matí. Aquest haurà fet prèviament un treball de localització sobre el terreny, preveient fins i tot llocs alternatius per si plou.

Una part important en la formulació de l’encàrrec consistirà a imaginar a partir d’un mapa de la zona els escenaris i punts de vista possibles. Es tracta de planificar, entre tots i per endavant, el recorregut global, el moviment ampli. Més tard, càmera en mà, serà l’atzar qui ens proporcioni l’impredictible.

La funció d’aquest treball previ de imaginar el per venir és aprendre a situar-nos  en la situació física i mental més adequada, la propiciadora dels millors resultats.

Hem triat la data del 16 d’octubre per que encara hi haurà llum fins tard i la temperatura encara és agradable. Cal dir que aquest cop, per petició expressa del propi Manolo Laguillo i amb l’objectiu que tots els participants rebin una atenció personalitzada, limitarem el nombre màxim de participants a 15 persones. A diferència d’altres tallers, al tractar-se d’una activitat predominantment a exteriors, i per tal d’aprofitar al màxim el temps, us demanarem que cadascú de vosaltres es porti el seu dinar (entrepans o similars).

"París Junio 2010", Manolo LaguilloEl programa aproximat del taller serà el següent:

 • 10:00 – 11:30: Treball amb els mapes per fixar el recorregut. Formulació de l’encàrrec.
 • 11:30 – 12:00: Descans per fer un cafè, i aprofitem per seguir parlant de l’assumpte.
 • 12:00 – 14:30: Treball a l’exterior.
 • 14:30 – 15:00: Dinar sobre el terreny.
 • 15:00 – 18:30: Treball a l’exterior.
 • 18.30 – 19:30: Revelat de les fotos, sel·lecció, ordenació i classificació.
 • 19:30 – 21:00: Projecció en grup de les feines acabades.

Si teniu dubtes o voleu fer alguna pregunta quant al taller, ho podeu fer a través d’aquesta secció dels fòrums. Manolo Laguillo es compromet a respondre les vostres consultes.

Taller “El paisatge, espais de improvisació”
Segona  sessió de treball en exteriors amb Manolo Laguillo
Preu: 100€
Dissabte 16 d’octubre de 2010
10:00h a 21:30h
Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
Marquès de Barberà 9
08339 Vilassar de Dalt, veure mapa

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Taller amb Manolo Laguillo: “El paisatge, espais d’improvisació””

 1. Taller “El paisatge, espais d’improvisació”…

  El fotògraf Manolo Laguillo impartirà el proper dissabte 16 d’octubre un taller que porta per títol “El paisatge, espais d’improvisació”. Es tracta d’un taller eminentment pràctic en el que els participants hauran d’imagin…

 2. Per inscriure’ns cal nomès fer l’ingrès o abans hem de fer quelcom? Com sabem si hi ha plaça?

 3. Als fòrums d’espaifotografic hi ha una secció dedicada al taller on mantenim una llista dels assistents al taller. Només cal consultar-la per saber si queden places lliures.

  Per inscriure’s només cal fer el ingrés i enviar-nos un email amb el vostre nom i telèfon mòbil.

 4. […] Taller amb Manolo Laguillo: “El paisatge, espais d’improvisació” » […]

 5. […] mes anem forts. Tot just una setmana després de l’esperat taller fotogràfic amb en Manolo Laguillo i per poder-ho incloure dins dels actes de la Fira del Bolet i la Natura, que es celebra el cap de […]