avatar

Fotògraf, les coses canvien. Ho veus?

“El nostre client és la nostra agència de publicitat”
“El teu pitjor client és el teu millor amic”
“Si no ets indexable no et trobaran”
“Les respostes són instantànies”

de Jeff Jarvis

Amb l’arribada de les xarxes socials, certs conceptes que teníem pre-establerts han canviat, la manera de publicitar el nostre treball,  la manera de comunicar-nos, la velocitat amb la què ho fem i el territori en què ens movem, tot a canviat, tot és diferent.

Hem de formar-nos constantment, estar atents als canvis i sobretot compartir. Parlant de compartir, recordo un amic que no volia explicar el seu inigualable esquema d’il.luminació per fotografiar una ampolla, deia que ell ho feia com ningú més. El vaig convidar a seure davant del meu ordinador i varem entrar a Youtube, imagineu la cara que li va quedar quan va veure que hi havia diverses desenes de vídeos explicant pas a pas aquesta tècnica tan secreta.

Avui en dia estem acostumats a compartir i com és una pràctica habitual és inútil tancar les portes i romandre ocults sota un auto-bloqueig internacional que ens portaria a l’extinció.

No es tracta d’explicar les vostres estratègies secretes ni ensenyar els “asos que teniu a la màniga”, simplement us animo a mostrar què feu i com ho feu perquè segurament el vostre proper client està, en aquest mateix instant, navegant per internet.

Les frases amb les que començo el post són d’en Jeff Jarvis, autor d’aquest interessant llibre que us recomano, i del que la imatge de la noticia n’és la portada.

Aquesta noticia és una traducció del text original que està a la web d’en Joan Vendrell i que ens ha cedit amablement.

Estem preparant un taller amb en Joan Vendrell per molt aviat. La data, el contingut del taller i tot el temari complert us l’anunciarem ben aviat.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Fotògraf, les coses canvien. Ho veus?”

  1. Estic totalment d’acord. L’època del fotògraf egòlatra ha passat a la història. Avui en dia TOTHOM té accés a la producció d’imatges/video/audio i aquesta massificació està tenint un important impacte en la feina dels professionals. Només la integració dels processos 2.0 i la comunicació entre tots ens farà entreveure el camí cap a la sostenibilitat laboral.