avatar

L’Ipad i la fotografia (II)

Sens dubte una de les funcionalitats pràctiques de l’Ipad és poder-lo utilitzar com e-Reader. Sense voler entrar en si és millor el sistema de tinta electrònica (el que utilitza el Kindle) per llegir llibres únicament de text, amb l’Ipad podrem llegir-hi llibres de fotografia i revistes, cosa impossible amb d’altres aparells. La formació i la informació son dues de les coses que més ens haurien d’interessar.

El paper que jugarà aquest aparell en el futur de la cultura escrita encara està per veure, però segurament quedarem sorpresos del que anirem veient properament. Penso que és només qüestió de temps, canviar els hàbits quant al material del que està fet un llibre o una revista. Per altra banda, veiem que hi ha una forta aposta de les editorials per aquest nou suport de lectura.

Avui parlem de dues utilitats creades per l’Ipad en forma d’Apps i que son precisament de llibres i revistes. Si us interessen però, no us caldrà tenir un Ipad, podreu també veure-les a la pantalla del vostre ordinador.

Zinio al iPad: quiosc de revistes electròniquesLa primera aplicació per l’Ipad es diu Zinio. És una mena de quiosc virtual de revistes, de tots colors i temàtiques, segurament trobareu algunes de les que us interessen. En català n’hi ha moltes i de molt conegudes.

El procés es molt senzill, un cop us heu registrat, donant les vostres dades i forma de pagament, només heu de triar la revista que vulgueu i ja podeu començar a llegir, així de pràctic.

Pel que es refereix a revistes del que més ens interessa, la fotografia, n’hi ha també un bon nombre i en diferents idiomes i el millor de tot es que us les podeu baixar d’una en una o be subscriure-us a una publicació. L’estalvi es molt significatiu, de l’ordre d’un 40%, i si ho feu mitjançant l’Ipad us en regalen 3 (diuen).

Però no patiu, com us deia també podreu comprar a la web de Zinio les revistes en format pdf per a visualitzar-les al vostre ordinador. No es tant pràctic ni cool, però també fa el fet.

Craft & Vision: web de llibres de fotografiaLa segona aplicació és Craft & Vision (apps), o en el seu defecte la web des d’on podreu descarregar-vos llibres de fotografia a un preu gairebé simbòlic: només 5 $, o sigui 3,99€.

De moment només n’hi han 18 de llibres, però en van afegint de nous periòdicament. La majoria d’aquest llibres són del fotògraf David Duchemin i naturalment estan en anglès.

Que us ha sembla? Tant si teniu un Ipad com si no, teniu molt on remenar… I el que ens queda encara per veure…

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.