avatar

Taller de fotografia de Bolets, amb Àlex Alonso

Mycenas renati, Àlex AlonsoAquest mes anem forts. Tot just una setmana després de l’esperat taller fotogràfic amb en Manolo Laguillo i per poder-ho incloure dins dels actes de la Fira del Bolet i la Natura, que es celebra el cap de setmana del 22, 23 i 24 d’octubre a Vilassar de Dalt, el dissabte 23 d’octubre organitzem el Taller de Fotografia de Bolets.

Com l’any passat i com no podia ser d’altra manera, comptem com a professor amb Àlex Alonso (+link, +link), reconegut especialista en aquesta disciplina fotogràfica.

Els que no vareu poder venir l’any passat, pot veure el que es va fer i el bon ambient que hi havia al taller.

Una altra vegada passejarem pel bosc, explorarem alguns racons humits per una ruta d’ombres i llums, de genolls o estirats podrem olorar el sòl i escoltarem les fulles. Mirarem de prop les llums cremades i sentirem de lluny les ombres fosques.

L’Àlex ja ens està preparant la ruta i segur que, com l’any passat, tindrem temps per visitar diferents localitzacions, cadascuna amb les seves particularitats micològiques. Òbviament també dependrem del temps que ens faci durant els dies anteriors. Recordem que l’any passat ja varem haver de conjurar el temps i finalment tot va anar rodat, ens va fer un molt bon dia i tots vàrem poder gaudir-ne.

Aquest any hi haurà novetats: dins del bosc i amb les primeres imatges que farem amb la càmera de l’Àlex, intentarem connectar una pantalla portàtil a la càmera. D’aquesta manera, podrem veure tot el procés d’instal·lació, composició i ajust de paràmetres. És a dir, el mateix que es veuria a la pantalla de la càmera en mode Live View. Veurem com l’Àlex realitza la foto però en la pantalla d’un portàtil, molt més gran i còmode.

Phallus impudicus, Àlex AlonsoLa jornada serà eminentment pràctica i començarà a Sant Celoni a les 9 del matí. El lloc de trobada, com l’any passat, es la plaça de l’Estació de tren de Sant Celoni (veure mapa). A mida que anem arribant podrem fer un cafè i quan hi siguem tots marxarem, per tant procureu ser puntuals.

Anirem de seguida a peu de bosc on començara la jornada. Aquest lloc encara no us el podem dir doncs dependrà de la climatologia dels darrers dies, però serà al Montseny o al Montnegre, tots dos llocs relativament a prop del punt de trobada. Al bosc hi haurà una petita introducció teòrica i farem un petit esmorzar (pastes i cafè) abans de començar la part pràctica que s’allargarà tot el dia fins que hi hagi llum.

Recordeu que heu de portar el dinar (i beguda) ja que pararem per menjar al mig del bosc, allà on ens trobi la gana.

Un cop comenci a enfosquir, cap a les 5 de la tarda, tornarem cap a Sant Celoni, al Rest. Els Abets (veure mapa).  Allà tindran una sala habilitada per a que puguem fer la descàrrega d’imatges i les puguem comentar i analitzar.

Un cop haurem comprovat el resultat, visionat i comentat les millors fotografies, com que hi haurà gana després de tot el dia al bosc, ens quedarem al mateix restaurant, on ens faran un magnific sopar i tindrem temps de xerrar i compartir bons moments amb la resta de participants.

Atenent a les explicacions de l'Àlex AlonsoEl preu és de 50€ només el taller i 75€ amb el sopar inclòs. Us aconsellem que us quedeu al sopar, doncs es un moment molt propici per a compartir experiències, fer contactes i amistat. A més, el menú és molt complert.

La inscripció al taller és formalitza en fer l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc de Sabadell. És imprescindible que indiqueu el nom i telèfon i email de contacte en el concepte de l’ingrés. La data límit per inscriure’s és el dilluns 18 d’octubre.

Hem creat una secció als fòrums dedicada al taller on podeu formular les vostres consultes i des d’on us mantindrem informats. També és el lloc adient per avisar-nos quan feu el pagament del taller. També ens podeu fer consultes sobre el taller i contactar amb nosaltres per email a tallers.ef@gmail.com.

Aquest taller pretén mostrar-nos diferents tècniques i procediments per l’obtenció de imatges de bolets, però que pot aplicar-se a qualsevol altre àmbit i circumstància, tant de natura com no, fent servir tots els recursos de la tecnologia digital.

Els assitents al Taller de Fotografia de Bolets 2009Es evident que al bosc s’hi ha d’anar mínimament preparat, cal portar calçat adequat, impermeable, les bateries carregades, força targetes de memòria, porteu-vos la vista de prop i sobretot no us deixeu la navalla, per si de cas….

Caldrà que us procureu si pot ser també: reflector plegable, bean bag, trípode, una xapa d’alumini o similar (que ha de servir com a petit reflector), objectiu macro si el teniu (encara que no es imprescindible per a tots els bolets), un plàstic gran per estirar-vos al terra i si voleu, una guia de camp de bolets per reconèixer-los.

Ah! i un GPS si teniu facilitat per perdre-us.

Podeu preguntar tot el que vulgueu als fòrums. L’Àlex mateix o espaifotografic us atendrem amb molt de gust.

Fins al dia 23 amics, us hi esperem!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Taller de fotografia de Bolets, amb Àlex Alonso”

  1. Ui… el taller de l’any passat va ser boníssim, però em temo que aquest any no podré assistir-hi tret que no hi hagi un canvi de darrera hora… Si vingués, vindria amb la meitat de la meitat del material que vaig portar l’any passat fent el “passarell” (però no sabia el que em trobaria).

    Vull animar a qui no va participar que ho faci perquè és una molt bona ocasió per aprende moltes coses. i veure com s’explica l’Àlex és una font d’inspiració constant.

  2. Ja estic apuntat i acabo ara mateix d’enviar la transferència. Aquest taller no m’ho perdo per res del món!!!!

  3. […] Taller de fotografia de Bolets, amb Àlex Alonso » […]

  4. […] serà també l’Àlex Alonso qui l’endemà tutelarà el Taller de fotografia de Bolets que farem pels voltants del Montseny o Montnegre, on hi hagi més quantitat i varietat […]

  5. […] si sou dels que us agrada apurar fins a l’últim moment, encara queden places pel Taller de fotografia de Bolets de […]