avatar

Una càmera per als que no tenen por de fer-se mal…

Tots els que darrerament pensen a comprar-se una càmera reflex, segur que valoren la possibilitat de que pugui enregistrar vídeo HD. Actualment moltes de les reflex tenen aquesta opció, que no es gens menyspreable tot i que no sigui la nostra primera intenció. La possibilitat de gravar vídeo amb els objectius que tinguem per fotografia, fa molt atractiva aquesta opció.

Hi ha qui si que te en conta aquesta interessant alternativa, però que per el seu esperit aventurer li agradaria quelcom més adient, una càmera més resistent i especialitzada i no haver d’exposar la benvolguda reflex als perills d’una activitat de risc. Una de les millors opcions en el cas de que us tiri més el surf, l’escalada, el parapent o que sigueu una mica destralers, és la càmera GoPro HD Hero Wide que permet gravar en gairebé qualsevol situació, en alta definició 1080(HD) a 30 fps i 60 fps a 720. Veieu sinó aquestes imatges.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Heu quedat una mica tocats després de veure el vídeo? Esteu emocionats i en voldríeu tenir una, però penseu que serà dificil que els reis mags s’estirin tant aquest any… doncs esteu de sort, no heu de patir, és la càmera més econòmica del mercat (245€). Resulta fins i tot sorprenent per tots els complements que porta i els que es poden comprar a part .

Ve amb una carcassa de policarbonat, resistent als cops i submergible fins a 60 metres i amb un pes realment lleuger. La pila d’Ió-Liti de 1.100mAh li proporciona una autonomia de 2h a 3h de gravació en HD. Admet targes SD de 32Gb de capacitat. Porta un micròfon de qualitat, prou selectiu per enregistrar només el so de l’activitat.

I no ens oblidem de que també pot fer fotografies, que es el que en principi interessa, ja que podem configurar-la perquè vagi fent preses cada 2, 5, 10, 30 o 60 segons, a 5Mpx (1920×1080 píxels) i amb un sensor 1/2.5″ HD CMOS, 2.2µm pixels i podrem veure les fotos a distància a traves d’un comandament opcional.

I no heu de patir si ralleu la lent: hi han kits per canviar-la realment econòmics i  podrem comprar també accessoris per lligar-la al nostre casc o la bicicleta, al cotxe, a la nostra taula de surf…

En fi, tot el que no gosaríem fer amb la reflex per fi ho podrem fer.

Hi ha però qui encara que no s’arrisqui personalment i mantingui els peus a terra, segueix tenint l’esperit aventurer i ha enviat la GoPro HD Hero Wide amb un globus d’heli tot lo amunt que ha pogut.

En el cas de voler imitar-ho us caldrà un aparell que us vagi donant les dades de la situació i poder-la recuperar, però no em digueu que no es tot un goig poder contemplar aquestes imatges.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

A la web de GoPro trobareu més videos i fotografies per si us animeu a comprar-la.


 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Una càmera per als que no tenen por de fer-se mal…”

 1. La vaig veure fa uns mesos a Casanova del carrer Pelai, a Barcelona. Molt petita, la tenien exposada montada a un casc.
  Em va cridar l’atenció pel tamany.

 2. És una càmera molt versàtil, però té l’inconvenient que és cega perquè no te visor i has de ser nmolt intuitiu a l’hora d’enquadrar… bé, intuició que no és massa crítica perquè l’angular és molt ampli i està concebuda més per a veure el que passa al davant que no pas perquè les composicions siguin acurades.

  El programa dels castellers “quarts de 9″ ja fa temps que n’utilitzen una convnecent a un dels castellers que se la posi a la cintura i així es pot veure una imatge del centre del castell. En bones condicions de llum la imatge lliga bé amb la resta feta amb les altres càmeres, però si no hi ha llum, la imatge perd molta qualitat.

  En altres programes de TV es fan servir cada vegada més. Sobretot en esports… fins i tot s’ha uasatr en alguna seqüencia de La Riera… en un accident de cotxe, per exemple.

 3. …si voleu veure més coses amb aquestes cameres aqui teniu dos links :

  http://vimeo.com/15192383

  http://www.tubewatcher.tv/198

  Salut!