avatar

Autoretrat en 14 mm: la fotografia com a teràpia

Fa temps que no teníem el plaer de poder ampliar aquesta secció d’exposicions virtuals i aquest cop ho fem amb la mostra que ha accedit a presentar-nos la companya Nati Martinez Ribera. Un cop dur que ella va saber transformar en magnifiques fotografies.

No cal dir res més, el text que acompanya les imatges ho diu tot.

Autoretrat en 14 mm: la fotografia com a teràpia

Un petit tumor canvia la teva relació amb el món. El mecanisme mèdic envaeix la teva vida i condiciona la teva existència. Hores de consultes, proves, tractaments, estades a l’hospital. Una espiral en la que costa mantenir el nord. Durant tot aquest període, tenir la meva petita Lumix a mà i pensar les possibles imatges que la meva nova situació m’oferia, m’ha mantingut la ment activa i el cap distret. Juntament amb el suport de les persones estimades, aquesta relació fotogràfica amb la situació, l’ha fet més suportable.

Col·lateralment, camines prop de la mort, i t’adones que no és ni tan negra, ni tan lletja, ni tan allargada i imponent com te l’imaginaves, que és molt pitjor la dels éssers estimats que la teva pròpia. Arriba de puntetes i amb suavitat, gairebé com una carícia, que no fa por, encara que tampoc no fa cap falta que es quedi. Aquesta s’em va escapar, no vaig poder fotografiar-la i no penso anar a buscar-la. El que si crec que vaig fotografiar, va ser la solitud en la que et trobes i contra la qual és impossible lluitar.

Ara, després de dos anys, em plantejo que fer amb la meva vida, i la conclusió és clara: viure-la.

Podeu veure les dues series complertes a la seva web o a la seva galeria d’àlbums de Picasa. Per cert, també les tenia penjades a Flickr i va rebre un correu on deien que li restringien la seva galeria perquè mostrava fotografies de nus, quelcom bastant delirant i que podem llegir en aquesta noticia.

Exposició

Autoretrats en 14mm, nº1Autoretrats en 14mm, nº2Autoretrats en 14mm, nº3Autoretrats en 14mm, nº4Autoretrats en 14mm, nº5Autoretrats en 14mm, nº6Autoretrats en 14mm, nº7Autoretrats en 14mm, nº8Autoretrats en 14mm, nº9Autoretrats en 14mm, nº10Autoretrats en 14mm, nº11Autoretrats en 14mm, nº12Autoretrats en 14mm, nº13Autoretrats en 14mm, nº14Autoretrats en 14mm, nº15Autoretrats en 14mm, nº16Autoretrats en 14mm, nº17Autoretrats en 14mm, nº17Autoretrats en 14mm, nº18Autoretrats en 14mm, nº19Autoretrats en 14mm, nº20Autoretrats en 14mm, nº21

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris13 comentaris a “Autoretrat en 14 mm: la fotografia com a teràpia”

  1. Increible!!! m’ha emocionat moltissim.. a més es un tema que he viscut molt de prop…
    Felicitats per aquestes magnifiques fotografies…

  2. És un treball i una història que, en el meu cas, només les puc valorar amb un respectuós silenci…

    Una abraçada Nati…

  3. Moltes gracies a tots. Petons.