avatar

Buffalo Bill

Imatge estereogràfica de Buffalo BillDe ben segur que Buffalo Bill és un dels personatges més famosos i mitificats de de la història moderna. La seva vida aventurera el va portar de ser caçador i militar, a encapçalar uns dels espectacles de circ més famosos del món, ambientat en el Far West que, entre altres indrets, va poder ser vist a Barcelona el 1889.

Ara, precisament, acaba de sortir editada una novel·la inspirada en la visita d’aquest personatge a la ciutat, de la que, malauradament, en queden molt pocs documents. Per a posar només un exemple fotogràfic, només es coneix l’existència de tres fotografies, que pertanyen a l’arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.

Si voleu fer una ullada a un arxiu considerable d’imatges de Buffalo Bill, us recomanem una visita a la web del The Buffalo Bill Museum and Grave, a Colorado.

Han tingut l’encert de penjar a la web un completíssim arxiu d’imatges, que podria ser l’enveja de molts altres museus i institucions. Cal tenir present que són imatges d’una sola persona (o del seu entorn), i que se centren en la vida d’un personatge que visqué de 1846 a 1917.

D’entre les imatges cal destacar que, a banda dels típics retrats d’època, hi ha també imatges estereogràfiques i algunes panoràmiques.

Això sí; qui en foren els fotògrafs? Com sempre, a l’ombra del famós, aquests artistes no han pogut passar a la posteritat…

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.