avatar

Cambodja: temps de plujes, d’en Josep Girona

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

En Josep, conegut de tots els EFeros i apassionat de la fotografia i d’aquest país llunyà, ha accedit, potser per la insistència d’alguns, a fer aquest recull de fotografies del seu últim viatge a Cambotja i que ens mostra en forma de vídeo.

No és gens fàcil triar entre més de 800 fotos d’aquests 15 dies per Cambodja. Cal triar i editar i segur que em deixo fotos interessants i en poso algunes que no valen pas gaire la pena. La intenció, de tota manera, és presentar-vos una mica de reportatge de la vida d’aquest país que jo intento captar a les afores de la capital Phnom Penh. Ja he comentat altres vegades que no m’agraden els grans monuments històrics ni els llocs plens de turistes (per això ja hi han moltes postals). Intento acostar-me a la gent senzilla que sento com la “meva gent”. Potser les fotos no tenen un gran valor artístic, però en qualsevol cas espero que reflecteixin la seva vida més enllà de la mala i de la bona publicitat sobre aquest país. Intento mostrar una realitat quotidiana per a qui li interessi saber quelcom sobre Cambodja.

No em pregunteu perquè algunes fotos són en color i altres en blanc i negre per que no ho sé. Veig la foto i, quan la edito, la miro i la remiro, la veig millor de una manera o de l’altre.

És un plaer tenir un espai com el nostre per poder presentar aquesta feina. No m’agrada massa escriure i no en sé. La fotografia és el meu mitjà d’expressió. Totes les critiques seran, com sempre, benvingudes.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris11 comentaris a “Cambodja: temps de plujes, d’en Josep Girona”

  1. Molt bon reportatge, Josep! Felicitats! …i molt bon pase de fotos. Amb quin programa s’ha fet?

  2. Excel·lent Josep!, transmet la senzillesa i la dignitat d’aquella gent de forma magistral. El ritme de la presentació molt bé, m’ha arribat a emocionar. Com es nota qual algú fotografia allò que estima, Moltes gracies per l’esforç de fer el video (i a qui t’hagi convençut jeje) crec que val molt la pena, es una d’aquelles coses que enriqueixen la internet). Chapeau!!!

  3. Aquestes imatges, parlen molt de la persona que ha fet les fotos, Josep. Transmeten una tendresa, una sensibilitat que s’arriba a tocar. Hi ha un respecte, una admiració que també es palpa. Una recopilació exquisida que per a mi (ja ho era) és un referent en la fotografia de viatges, a més tenim la gran sort de poder llegir les explicacions que ens fas de la teva forma de capturar aquests moments i això, fa que viatgem amb tu. Ha estat un plaer veure i sentir aquestes fotos.

  4. Com et deia en un altre fil, penso que les teves imatges son plenes de sensibilitat, sinceres i franques, no els cal cap artifici per arribar de ple a qui les mira. Merci per ensenyar-nos-les Josep.

  5. No puc afegir gran cosa més al que s’ha dit, només deixar constància que he passat una bona estona, a tots nivells, mirant el vídeo que has montat, també, amb una gran sensibilitat…