avatar

Cambodja: temps de plujes, d’en Josep Girona

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

En Josep, conegut de tots els EFeros i apassionat de la fotografia i d’aquest país llunyà, ha accedit, potser per la insistència d’alguns, a fer aquest recull de fotografies del seu últim viatge a Cambotja i que ens mostra en forma de vídeo.

No és gens fàcil triar entre més de 800 fotos d’aquests 15 dies per Cambodja. Cal triar i editar i segur que em deixo fotos interessants i en poso algunes que no valen pas gaire la pena. La intenció, de tota manera, és presentar-vos una mica de reportatge de la vida d’aquest país que jo intento captar a les afores de la capital Phnom Penh. Ja he comentat altres vegades que no m’agraden els grans monuments històrics ni els llocs plens de turistes (per això ja hi han moltes postals). Intento acostar-me a la gent senzilla que sento com la “meva gent”. Potser les fotos no tenen un gran valor artístic, però en qualsevol cas espero que reflecteixin la seva vida més enllà de la mala i de la bona publicitat sobre aquest país. Intento mostrar una realitat quotidiana per a qui li interessi saber quelcom sobre Cambodja.

No em pregunteu perquè algunes fotos són en color i altres en blanc i negre per que no ho sé. Veig la foto i, quan la edito, la miro i la remiro, la veig millor de una manera o de l’altre.

És un plaer tenir un espai com el nostre per poder presentar aquesta feina. No m’agrada massa escriure i no en sé. La fotografia és el meu mitjà d’expressió. Totes les critiques seran, com sempre, benvingudes.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris11 comentaris a “Cambodja: temps de plujes, d’en Josep Girona”

  1. M’encanta el reportatge i em fa reviure Cambodja. De les fotos, què dir? Ets els meu mestre! Sí que et vull fer un parell de comentaris respecte al muntatge del vídeo: El primer és el temps de durada de les fotos. Per mi passen massa ràpid, 6 segons em semblen millor. I l’altre fa referència a les “transicions de vídeo”. Segons el moviment del fos, les fotos es retallen i se’n perden detalls. Jo prefereixo fer un fos fix, per exemple de dissolució. Bé, potser només son manies meves.
    Bona feina!

  2. Hola Josep , nomes felicitar-te per el reportatge . M’agrada molt la ” proximitat ” que aconsegueixes amb la gent i la naturalitat de las teves imatges . He gaudit molt amb aquest 5 minuts de Cambodja. Viatjar , la millor inversió !

  3. Molt interessant el reportatge. Com ja s’ha dit, molt proper i humà. Gràcies per compartir amb nosaltres les teves experiències.

  4. Poca cosa puc afegir, gràcies per compartir i deixar-nos disfrutar amb les teves fotografies.

  5. Un recull d’imatges molt colpidor, proper, captant l’essència i la manera de ser i viure. Però com en Leandre comenta, les transicions i els moviments potser estan massa utilitzats, arribant a ser un xic carregosos a banda de trencar algunes fotografies. També potser diria que h cal una mica de guió, o el que hi ha és un poc palès. ës molt complicat muntar un video que expliqui i no sigui només una mostra de bones fotografies, ho sé perquè m’hi he trobat prou sovint i, desprès de les moltes hores dedicades…
    Tot i això, me l’he mirat fins el final, les imatge s’ho valen.