avatar

Concurs Mensual EF novembre ’10: una imatge per a una cançó

Aquest més és curt i passarà volant. Per tant, sense més preàmbuls, iniciem una nova edició del Concurs Mensual EF. Per aquesta ocasió, el tema serà un tant peculiar quant al plantejament, però potser és una nova manera d’abordar els temes mensuals, qui sap…

El que us demanarem és un exercici d’imaginació:  una hipotètica empresa discogràfica us ha encarregat que il·lustreu amb una fotografia la portada d’un disc single. Evidentment, us proporcionen la cançó per que l’escolteu i us serveixi d’inspiració. La podeu sentir des d’aquest reproductor.

La cançó es titula “Els guapos són els raros“, del conegut grup “Manel“. Si voleu consultar la lletra, ho podeu fer des d’aquí.

Podeu fer volar la vostra imaginació. La vostra fotografia pot ser la imatge que us vingui al cap al escoltar la cançó, o inspirats pel títol, o convertir en fotografia alguna de les frases, o potser només un simple objecte que pugui il·lustrar la portada. Sou vosaltres qui decidiu i vosaltres qui votareu a tots els que hi participin. Això sí, queda clar que només heu de fer la foto, no heu d’afegir cap altre element. Recordeu, sou fotògrafs, no dissenyadors gràfics.

Així doncs, ja ho sabeu. Esperem en candeletes les vostres fotografies. Mireu d’esmerçar-vos, que la portada del disc ha d’ajudar a convertir-lo en un super-vendes! Cal aclarir que es un exercici fictici, evidentment. La cançó pertany al disc Els millors professors europeus (2008) i tampoc els cal que els hi fem la portada, que ja és fet. Només és un plantejament per motivar la participació.

Podeu presentar les vostres fotos, atenent-vos a les normes habituals, però amb una petita variació: aquest cop la imatge a de ser quadrada i les mides de 700×700 píxels. Teniu temps fins al diumenge 28 de novembre a les 24:00. Ja cal que us afanyeu, que aquest cop només teniu tres setmanes!

En aquesta ocasió, el premi és un exemplar del llibre “China Western“, amb fotografies de Carlos Spottorno. És un recorregut en imatges per la regió de Xinjiang, a Xina. Situada al nord-oest, és una de les més extenses del país i alhora una de les més despoblades. Zona de pas de la Ruta de la Seda, aquesta regió ha rebut al llarg de la història les més diverses influències culturals. Perses, turcs, mongols, àrabs, tibetans, xinesos i russos hi han deixat la seva aportació en major o menor mesura, contribuint a la seva singular riquesa cultural. Amb les seves fotografies, Spottorno ens mostra tot això i més, contemplat des de la seva visió personal i d’extraordinària sensibilitat.

Podeu fer un tast d’aquest magnific llibre visitant la galeria China Western de Carlos Spottorno o veient el vídeo que hem afegit a continuació.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Concurs Mensual EF novembre ’10: una imatge per a una cançó”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by espaifotografic, Joan Calsapeu-Layret. Joan Calsapeu-Layret said: RT @espaifotografic: Concurs Mensual EF novembre’10: una imatge per a una cançó. http://bit.ly/btTE8q […]

  2. m’agrada el tema musical… ara cal imaginació, veurem
    salut i bon vespre