avatar

Un cap de setmana a les fosques i altres questions

Com ja deveu saber els que ens visiten diàriament i també, com no, els que només ho fan durant el cap de setmana, espaifotografic ha estat inaccessible des del migdia del dissabte fins avui al matí. Això ha estat degut a una avaria en el servidor que, afortunadament, ja ha estat resolta. El fet que la incidència es produís en cap de setmana no ens ha permès solucionar-la abans. Us demanem disculpes i agraïm la vostra paciència i comprensió.

Per altra banda, volem aprofitar l’avinentesa per fer algunes consideracions i anuncis quant als plans de futur que tenim. Alguns d’aquests plans giren al voltant de la necessitat de trobar maneres de finançar les despeses que comporta mantenir EF en marxa. Per dir-ho ben clar, avui mateix hem pagat prop de 600€ per renovar el servei d’allotjament i el domini. Potser molts de vosaltres us sorprendreu, doncs és fàcil que mai us hageu plantejat que l’existència d’aquest racó virtual dedicat a la fotografia en català costés diners. Doncs efectivament, és així, EF no surt gratis. Com també és cert que cada trimestre paguem $26 per mantenir les galeries. Com veieu, res no ve regalat.

Fins ara, els tallers han estat la font d’ingressos fonamental per suportar aquestes despeses i d’altres ocasionals (cafè i coca a les trobades, enviament del premi del Concurs Mensual, etc). Però darrerament no estan funcionant com abans i no han donat per gaire més que per pagar al professor corresponent. Això ens alarma, doncs veiem que la viabilitat del projecte en el que ens hem embarcat podria veure’s amenaçada en poc temps. Per aquesta raó, ens plantegem algunes accions de cara a l’any vinent.

La nostra idea fonamental és trobar noves fonts d’ingressos, a banda dels propis tallers. Això també ens porta a considerar alguns canvis en el funcionament i filosofia d’espaifotografic força radicals, però que creiem que poden ser positius per la seva evolució i per impulsar EF a un nivell superior.

Pretenem donar a EF un caire de web social, convertir el web en un punt de trobada pels seus usuaris on sigui més fàcil la comunicació i interacció. Probablement molts de vosaltres ja sou habituals de xarxes socials, com Facebook. Doncs el que pretenem s’acosta força a aquest plantejament, però amb la fotografia com a centre d’interès.

Sobre aquesta base de web social, oferirem un servei d’allotjament de blocs i fotoblocs amb varietat de plantilles pre-dissenyades. Aquest servei serà de pagament, amb una quota anual molt atractiva. Inicialment els blocs i fotoblocs existiran com a subdominis d’espaifotografic (de l’estil elmeufotobloc.espaifotografic.cat) però també estudiarem la manera de poder oferir l’accés amb domini propi. Evidentment, tots aquests blocs i fotoblocs quedarien associats a la comunitat virtual espaifotografic i es mostrarien en una secció adient.

També afegirem en portada un botó Paypal per fer donatius. Aquesta és una pràctica força comú a internet i permetrà fer aportacions voluntàries per ajudar a sufragar les despeses del lloc web.

No cal dir que continuarem fent les activitats que hem fet fins ara: tallers, trobades temàtiques, sortides fotografiques, etc. A més de tot això, tenim la intenció d’organitzar visites guiades, doncs pensem que pot ser molt enriquidor i interessant per tothom. Òbviament això només serà possible si s’engresca prou gent com per aplegar el grup mínim que demanen els museus i sales d’exposicions per aquest servei. Sobre el cost d’aquesta activitat nosaltres hi afegirem una petita quantitat extra.

Per descomptat, estem oberts als vostres suggeriments i propostes. Si podeu aportar idees per millorar i impulsar EF en qualsevol aspecte, estarem encantats de rebre-les i considerar-les.

Una cosa és ben segura: tot això només es quedarà en bones intencions i promeses si no tenim el vostre suport. Nosaltres només podem invertir el mateix que fins ara: el nostre esforç, dedicació personal i moltes hores robades a la feina i a la família. Per tota la resta, només comptem amb vosaltres. Si no disposem del vostre recolzament i col·laboració, difícilment podrem mantenir viu espaifotografic. En molts sentits, depen més de vosaltres que de qualsevol altre factor.

Així doncs, voleu fer pinya amb nosaltres? Ens voleu ajudar a tirar aquest projecte endavant i fer-lo créixer fins on siguem capaços tots plegats?

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris34 comentaris a “Un cap de setmana a les fosques i altres questions”

  1. Be, a casa som dos així que aixó serà el doble, pero podeu contar-hi fins alli on arribem. I de pas dir-vos que fins ara heu fet una molt bona feina.

  2. no puc afegir-hi res més de nou. només fer constar que si s’ha de pagar una quota trimestral o alguna cosa per l’estil, jo m’hi comprometo sempre i quan no sigui pasta gansa.
    bona idea lo de fer els blocs amb domini ef, no està malament!
    salut!