avatar

Concurs Mensual EF desembre ’10: haiku hivernal

S’acosta el final de l’any i el volem concloure amb una convocatòria singular del Concurs Mensual. Ja la anterior edició va ser un un tant especial, al proposar-vos imaginar l’encàrrec d’una discogràfica per il·lustrar la portada d’un disc. En aquesta ocasió, introduirem alguna altra variant sobre el que és habitual, concretament quant al format de la foto -o potser hauríem de dir fotos- que haureu de presentar.

El tema del Concurs Mensual EF de desembre és ben estacional: l’hivern. Però us donarem un material d’inspiració per treballar. El que us volem demanar és que il·lustreu amb tres fotografies els següents haikús japonesos:

L’any ja s’està morint
ningú em dóna res ja
aquest vespre
(Yamazaki Sôkan, 1458-1542)

Exposat a la intempèrie i resignat,
el fred… ¡Com talla
el meu cos!
(Matsuo Basho, 1644-1694)

Les veus de les persones
que passen a la mitjanit
el fred
(Shida Yana, 1662-1740)

És a dir, heu de fer un tríptic fotogràfic atenent a les sensacions, idees, sentiments o imatges que us inspirin aquests tres breus poemes japonesos. Podeu destinar una foto a cada haiku, o bé tractar-los en conjunt, canviar l’ordre, etc. Senzillament, us demanem que els llegiu amb cura i mireu de captar el seu esperit i d’expressar-lo en les vostres fotografies.

Quant a la  presentació de les fotos, us proporcionem una plantilla PSD per tal que munteu el tríptic. Com veureu, la plantilla té quatre capes: una per cada foto i la quarta per emmarcar-les amb un mínim filet blanc. No heu d’alterar les dimensions, distribució ni estructura d’aquesta plantilla. D’aquesta manera, us serà molt fàcil presentar la vostra obra ajustada al format que demanem.

Com que la imatge resultant és força més gran de l’habitual, per aquesta edició del Concurs Mensual ampliem el límit pel pes dels arxius a 350KB. Si us plau, feu servir “Guardar para la web y dispositivos” per comprimir convenientment el tríptic final, eliminant les dades EXIF i sense incrustar el perfil de color (que ha de ser sRGB, evidentment).

Podeu presentar les vostres fotos, atenent-vos a les normes habituals però amb les esmentades excepcions, fins al diumenge 2 de gener de 2011 a les 24:00h.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Concurs Mensual EF desembre ’10: haiku hivernal”