avatar

Caçant fòssils a Barcelona (amb la càmera…)

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Una de les utilitats que la fotografia a tingut des de sempre, ha estat la de donar testimoni del que passa al nostre voltant i també com veureu, per catalogar i classificar el que ja ha passat i per cert, fa molt i molt de temps en aquest cas concret.

A Barcelona, com arreu suposo, si sabem mirar, hi trobarem amagats entre les pedres, fòssils d’animalons que han viscut fa milions d’anys.

La paleontòloga Anna Cornella n’ha classificat un bon munt a la ciutat. Al vídeo hi veiem com en un passeig matinal ens en descobreix la presencia gairebé imperceptible als ulls no entrenats, d’aquests éssers que ara conviuen amb nosaltres.

Fa uns deu anys, l’Anna va descobrir un fòssil a una pared de casa seva i allà va començar la seva cacera. Des d’aleshores, ella i el seu marit recorren en moto els carrers de Barcelona buscant algun el tipus de pedra idònia que pugui contenir-ne. Al llarg de deu anys n’han fotografiat més de cinc mil i amb cent quaranta d’aquestes fotografies, el Col.legi de Geòleg de Catalunya n’ha fet la  “Guia de Fòssils urbans de Barcelona”, i que podeu trobar a les llibreries.

L’Anna te un blog en el que podeu fer-hi les vostres aportacions, indicar si vosaltres també n’heu trobat algun i enviar-li les vostres fotografies amb el fi de fer un catàleg de fòssils urbans.

Au doncs, ja podem agafar la càmera i anar a caçar sense fer mal a ningú.

Ho hem descobert a La Información

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Caçant fòssils a Barcelona (amb la càmera…)”

  1. PERFECTE!!! Moltes gràcies, Pep. M’has descobert un altre possibilitat per combinar dues aficions: foto i fòssils…i tot plegat a costat de casa, en casi qualsevol façana, terra etc.

  2. La manera perfecte per combinar dues aficions: foto i fóssils. Gràcies, Pep.