avatar

La Fàbrica: llibres de fotografia per regalar

Un problema ben comú en aquestes dates és, entre d’altres obligacions i convencions socials, el de fer o rebre obsequis. Com aficionats a la fotografia que som, una de les possibles opcions alhora de triar el que podem regalar, o el que ens agradaria que ens regalessin, són els llibres de fotografia. Per si de cas us decanteu per aquesta possibilitat, us farem un cop de ma comentant-vos les algunes de les novetats de La Fábrica Editorial.

Transtempo de Cristina Garcia Rodero

Fotografia de Cristina García RoderoLa nova obra d’una fotògrafa que ha viatjat durant tota la seva vida en una recerca constant d’imatges i personatges. Una de les destinacions habituals en la seva carrera ha estat Galícia, i d’aquí neix Transtempo, un llibre que recull més de cent fotografies preses entre 1974 i l’actualitat.

Transtempo ens apropa al folklore i els rituals, a festes populars, religioses i paganes, amb la mirada particular de Cristina García Rodero, la primera fotògrafa espanyola membre de la prestigiosa agència Magnum i referent indiscutible en la fotografia contemporània.

El llibre, prologat per l’escriptor gallec Manuel Rivas, compta amb textos de Miguel Von Hafe, director de l’CGAC, i la comissària Rosa Martínez. És una coedició de la Fàbrica Editorial i el Centro Galego de Arte Contemporánea amb motiu de l’exposició del mateix nom que es podrà veure al CGAC fins al 14 de febrer de 2011.

Los cachorros: Mario Vargas Llosa i Xavier Miserachs

Fotografia de Xavier MiserachsLos cachorros, una novel del Premi Nobel de Literatura 2010, Mario Vargas Llosa, en una edició de luxe il.lustrada amb fotografies de Xavier Miserachs i prologada per Esther Tusquets.

A principis d’any, La Fàbrica recuperar la col.lecció Paraula i Imatge, creada per Esther i Oscar Tusquets el 1967, amb l’edició dels Cadells, una obra que explica la història d’un grup d’adolescents que comença a descobrir la llibertat, l’amor i el sexe, retratant l’alta burgesia de Lima, amb una narració crítica i alhora nostàlgica.

Una història de transició adolescent plena d’ímpetu i ganes de viure, que ara et presentem en un format exclusiu, acompanyat d’inoblidables imatges.

Chema Madoz i Alberto Garcia-Alix

"Mi lado femenino", Alberto García-alixLa Fàbrica Editorial ens apropa a dos autors imprescindibles per entendre la història de la fotografia contemporània: Chema Madoz i Alberto García-Alix.

Amb el seu treball, Chema Madoz ens obre espais insospitats i ens empeny a reflexions a partir d’objectes que semblen estar plens de vida, i García-Alix ens ensenya el seu caràcter poètic, en què cada un dels seus retrats cobra una dimensió transcendent.

El volum dedicat a Chema Madoz és el primer repàs exhaustiu del treball d’un dels fotògrafs més reconeguts, des de les primeres fotografies fins a les més actuals, una anàlisi profund i detallat a través de més de 300 imatges.

De donde no se vuelve, de Alberto García- Alix, reprodueix més de 250 imatges que componen un ambiciós projecte entre Madrid, París i Pequín. Una intensa narració, un profund viatge en el temps i en la vida de l’autor.

Els clàssics eterns: Paul Strand i Henri Cartier-Bresson

Fotografia de Henri Cartier-BressonEls clàssics són encerts segurs, mai fallen, continuen transmetent el seu missatge amb la força de les obres que han resistit la prova del temps i que estan per sobre de modes i tendències. De entre tots els noms que ens poden venir al cap pensant en grans de la fotografia, hem triat dos: Paul Strand i Henri Cartier-Bresson.

Del fotògraf i cineasta americà, La Fábrica ens ofereix el llibre Paul Strand en México, que narra per primer cop i de manera integral l’estada a Mèxic de Paul Strand (1932-1934), un període fonamental en la seva carrera, a través d’imatges del país i de la seva gent. A més, inclou un DVD amb la pel.lícula Xarxes (1936), estrenada a EEUU amb el títol The Wave.

Del genial fotògraf francès: El Siglo Moderno, El llibre més important d’una de les figures més influents de la història de la fotografia, amb més de 300 imatges, algunes d’elles desconegudes fins i tot per als especialistes. Peter Galassi, l’autor del llibre, és el comissari en cap del Departament de Fotografia del MOMA de Nova York.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “La Fàbrica: llibres de fotografia per regalar”

  1. i no us oblideu del llibre d’EF, que no és de la Fábrica però també hi podria ser!
    ;D