avatar

Més recursos fotogràfics per al Twitter

Hashalbum, les fotos de Twitter organitzades en àlbumsCom bé sabeu, Twitter és una senzilla xarxa social, que gràcies a la seva velocitat i simplicitat s’ha sabut fer un lloc en l’immens univers 2.0, fins ara dominat pels tres grans imperis internàutics: Google, Facebook i Espai Fotogràfic.

El Twitter, però, d’entrada, quedava molt limitat per als fotògrafs: la impossibilitat de pujar-hi fotos, o bé codis html, impedia compartir imatges a través d’aquesta xarxa. És per això que ben aviat aparegueren aplicacions com Yfrog o Twitpic, que permeten, amb pocs clics, penjar una foto a internet, i redactar un tuit amb l’enllaç a la foto. L’èxit d’aquests sistemes (degut, sobretot, a l’ús amb telèfons mòbils) va fer que moltes aplicacions de Twitter directament capturessin les imatges des d’Yfrog o Twitpic, evitant a l’usuari haver de veure les imatges a través del navegador.

Tot i això, quedava encara una mancança: si el Twitter ens permet estar assabentats d’allò que passa pel món (o pel món dels nostres amics i saludats, que no ha de per què ser el mateix) amb una gran immediatesa, creant l’anomenat periodisme 2.0, com es pot extrapolar això a un fotoperiodisme 2.0?

I una de les respostes més interessants ha estat la de l’aplicació Hashalbum. Es tracta d’una web, on podem veure àlbums fotogràfics a partir dels hashtags amb que s’han etiquetat les fotos penjades a Twitter. És a dir, per exemple, si durant la darrera campanya electoral seguíem els tuits a través del hashtag #28n, i podíem llegir les novetats que es publicaven sobre aquest tema a Twitter, HashAlbum ens permet fer el mateix, amb les imatges que tenen aquesta etiqueta.

La pega és que Hashalbum sols llegeix els tuits dels usuaris que s’hi han registrat, de forma que el contingut no respon al conjunt de la xarxa, que és el que seria interessant. A més, encara no hi ha cap aplicació per a fer-ne el seguiment, que no sigui la seva pròpia web. En tot cas, haurem de veure com evoluciona, o si algú altre s’hi inspira, i crea una aplicació encara més eficient.

Per cert, a veure quan fan càmeres rèflex amb WiFi, o 3G, no?

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Més recursos fotogràfics per al Twitter”

  1. Interessant l’article. No tinc twitter (de fet si, però com si no). Sempre he trovat que les limitacions de twitter eren masses. I aixó de que per completar-ho has de dependre de programes externs no em fà feliç.
    Fi de la part sèria.
    Per fí, després de intensos atacs des de’l govern i de la caverna mediàtica, algú, “jugan-se el tipus”, ha reconegut que hi havia un tercer impéri internáutic al mon mondial. Espai fotogràfic !!!
    Càmeres réflex amb wi-fi i 3G… i telèfon perque no?
    Us imagineu a algú amb una Canon EOS-1D Mark III i un 500 amb la réflex a l’orella?