avatar

Taller fotogràfic al Marroc amb Oriol Alamany

Dunes al desert del Sàhara (© Oriol Alamany)

L’Oriol Alamany i l’Eulàlia Vicens, junt amb l’agència Africatraks, fan un taller fotogràfic al Marroc. És més d’una setmana, del 16 al 24 d’abril, aprofitant la Setmana Santa del 2011. Es tracta de recórrer el país en vehicles 4×4 (màxim tres persones per vehicle) cercant els indrets ideals per fer fotografies de viatge i natura.

Des d’espaifotografic donem suport a aquesta iniciativa de l’Oriol i col·laborem en la seva difusió. Pensem que és una excel·lent oportunitat de practicar la fotografia de natura amb un dels fotògrafs amb més prestigi i projecció internacional del nostre país. Si us agraden aquestes especialitats fotogràfiques i teniu la possibilitat de aprofitar les vacances de Setmana Santa per fer-ho, estem segurs que gaudireu d’una experiència inoblidable.

Ciutats imperials, muntanyes de l’Atles i desert del Sàhara

Fascinadores kasbahs al massís del Atlas (© Oriol Alamany)

Si en el món hi ha un país fotogènic sense igual aquest és, sens dubte, el nostre proper veí Marroc. La seva proximitat fa que sovint el tinguem oblidat com a destí “exòtic”, quan els seus variats paisatges, els seus pobles d’aspecte medieval i els animats mercats de les seves ciutats conserven una autenticitat molt més gran que la d’altres destinacions més remots.

Durant la Setmana Santa de 2011 tens l’oportunitat de participar un taller pràctic de fotografia sobre el terreny, acompanyat per Jordi Gomis, expert guia coneixedor del país, i també pel fotògraf professional Oriol Alamany, beneficiant de l’experiència que com a creador d’imatges ha adquirit en vint anys de viatges al voltant del globus i diversos viatges al Marroc.

Un Macaco de Berberia dels boscos de Cedre de l'Atles Mitjà (© Oriol Alamany)

Al llarg dels nou dies de primavera que passarem al nord d’Àfrica, l’Oriol estarà a disposició dels assistents com a assessor fotogràfic, mentre que en Jordi Gomis s’ocuparà de guiar-nos pel Marroc i l’Eulàlia Vicens del bon desenvolupament de l’activitat.

La finalitat d’aquest taller és fotografiar en un entorn de grans atractius visuals i obtenir el màxim rendiment fotogràfic de les localitats que visitarem. Compartirem coneixements i experiències sobre aquest fascinant país, parlarem de fotografia, la practicarem sobre el terreny i debatrem de tècniques i trucs per obtenir un complet reportatge dels llocs visitats. Tot això en companyia d’un grup de persones amb les quals comparteixes la passió per la fotografia i els viatges. Però a més de fotografiar, quan sigui possible també revisarem i comentarem algunes de les imatges obtingudes, un excel·lent manera d’aprendre perquè les teves fotografies millorin dia a dia.

El nostre destí seran les fascinants ciutats de Fes i Marràqueix, en les medines declarades Patrimoni de la Humanitat el temps sembla haver-se aturat, oferint magnífiques oportunitats per a la fotografia. També les muntanyes de l’Atles Mitjà, on buscarem als grups de Macacos de Berberia que habiten els bells boscos de Cedre de l’Atles.

Creuarem les elevades muntanyes de l’Alt Atles, amb les seves atractives gorges de roca, altiplans desolats, pobles i kasbahs que poc han canviat des de l’Edat Mitjana. Al Gran Sud ens endinsarem amb els vehicles 4×4 al desert del Sàhara a la recerca dels seus oasis i dormirem en una haima (tenda berber) al mig de les dunes de sorra taronja. Si alguna cosa no faltarà són els motius per omplir les targetes de memòria de les nostres càmeres!

Aquest viatge és adequat per a fotògrafs de tots els nivells, ja que el tracte personalitzat al llarg del viatge permet adaptar-se a les necessitats individuals de cada persona.

Què ens diferencia?

Aquest Taller Fotogràfic al Marroc no és un viatge com els oferts per altres agències. A l’hora de comparar preus, compara també prestacions i tingues en compte que:

 • L’itinerari ha estat dissenyat per fotògrafs per a fotògrafs, sobre la base de la nostra experiència prèvia en el país i pensant bàsicament en l’obtenció d’imatges.
 • A més d’un expert guia i els conductors locals, tindràs a la teva disposició a un fotògraf professional en actiu, col·laborador habitual de les més importants publicacions especialitzades en viatges i natura, i amb una àmplia experiència en la realització de cursos i tallers, tema en el qual l’Oriol va ser pioner a Espanya. A més d’aprendre sobre el terreny com treure el millor partit al teu equip fotogràfic i les tècniques per captar interessants imatges, també veurem com s’organitza un fotògraf durant un viatge i així mateix farem sessions de comentari de les fotografies realitzades.
 • Donades les peculiars necessitats de la fotografia digital ens allotjarem cada dia en hotels (excepte una nit que acamparem en una haima a les dunes) per així poder disposar d’electricitat per recarregar càmeres, flaixos i usar ordinadors portàtils. Això ens permetrà descarregar les targetes de memòria i visionar i comentar les imatges en les pantalles dels ordinadors.
 • Mentre que l’horari habitual en els viatges organitzats impedeix gaudir de les llums en el millor moment del dia per fer fotografies, el nostre grup funcionarà d’una manera totalment diferent, esmorzant aviat per no perdre oportunitats i així poder captar les millors llums de l’alba.
 • Els desplaçaments es realitzaran en amplis vehicles 4×4 amb conductor, amb un màxim de tres participants per cotxe per disposar de més comoditat en els desplaçaments i per facilitar el transport de l’equipatge fotogràfic.
 • Tots els participants al taller comparteixen la teva passió per la fotografia, els viatges i la natura, el que serà motiu d’interessants converses i enriquidors debats.

L’equip: Oriol Alamany, Eulàlia Vicens i en Jordi Gomis

El animat Soc de Rissani (©Oriol Alamany)

Els nostres tallers els condueixen persones amb noms i cognoms, experts en la seva especialitat i apassionats pel seu treball. Persones que estaran al teu costat preocupant perquè gaudeixis del teu viatge al màxim.

Oriol Alamany és un dels fotògrafs professionals especialitzat en temes de viatges i naturalesa més coneguts del país i ha recorregut bon nombre de països del món, havent estat nou vegades en el continent africà. Les seves fotografies i escrits es publiquen en revistes com National Geographic, Viatges-National Geographic, Altaïr, Lonely Planet, BBC Wil·life, Terre Sauvage, Rutes del Món, etc. Les seves fotografies han guanyat diversos guardons en certàmens com l’European Wil·life Photographer of the Year, Naturescapes Images of the Year Awards, o Fotopres. És autor de diversos llibres, entre ells Viatjar amb la teva càmera i Fotografiar la Natura. Amb la seva àmplia experiència professional, així com amb el seu estil clar i informatiu, està considerat un dels millors comunicadors d’aquesta disciplina. S’encarregarà de l’assessorament fotogràfic personalitzat als participants al·llarg del viatge.

Crepuscle màgic al Gran Sud (© Oriol Alamany)

Eulàlia Vicens fa vint anys viatjant al voltant del món. Autora de diversos llibres i articles de rutes a peu (com Parcs Nacionals d’Espanya i Itineraris pels Pirineus), ha estat coordinadora de la secció de rutes de les revistes Altaïr i Península. Té una dilatada experiència en l’organització de viatges i en la gestió d’arxius fotogràfics.

Jordi Gomis té vint anys d’experiència en la realització de viatges d’aventura al voltant del món. Des de fa temps combina els viatges personals amb la seva activitat professional de descobriment de destinacions úniques i amagades, compartint la seva dilatada experiència amb les persones a qui acompanya en els viatges. Gran coneixedor del Sàhara, el seu esperit aventurer l’ha portat a obrir rutes inèdites pels deserts africans. Membre d’Africatraks, és llicenciat en Belles Arts i serà el guia del viatge.

Detalls del viatge fotogràfic al Marroc amb Oriol Alamany

 • Dates: 16 a 24 d’abril 2011 (Setmana Santa).
 • Instructor de fotografia: Oriol Alamany.
 • Guia: Jordi Gomis.
 • Coordinació: Eulàlia Vicens.
 • Preu: 1.880€ (30% en fer la reserva, la resta un mes abans del viatge).
 • Places limitades.

Reserves

Els que desitgen formalitzar la seva reserva podeu contactar amb Jordi Gomis d’AfricaTracks en info@afrikatracks.com o al telèfon 606444654. Per a consultes i informació addicional contactar amb Oriol Alamany o Eulàlia Vicens en talleres@alamany.com o bé trucant al 93300 82 28.

Serveis inclosos

 • Vols amb avió de Madrid o Barcelona fins a Marràqueix, i de Fes a Madrid o Barcelona. Taxes no incloses. Trasllats aeroport/hotel/aeroport.
 • Nou dies de viatge pel Marroc en amplis vehicles 4×4 incloent el combustible i els conductors locals. Màxim de tres participants per vehicle per a major comoditat i facilitat per al transport de l’equipatge i equip fotogràfic.
 • Taller pràctic de fotografia de viatges i natura amb el fotògraf-instructor Oriol Alamany, assistit per Eulàlia Vicens.
 • Esmorzars i sopars durant tot el viatge, excepte la nit a Marràqueix.
 • Tots els allotjaments en hotels en habitació doble compartida, excepte una nit en una haima al desert.
 • Suplement per habitació individual: 250€.

Serveis no inclosos

 • Taxes d’aeroport que poden variar segons la data (en novembre 2010 són de 99,17€ per persona).
 • Els dinars a migdia i un sopar a Marràqueix.
 • Assegurança de viatge (opcional).
 • Despeses personals, menjars i begudes extres, propines, etc.
 • Activitats opcionals fora de programa.
 • L’empresa es reserva la possibilitat de variar l’itinerari per causes de força major.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Taller fotogràfic al Marroc amb Oriol Alamany”

 1. Gràcies per l’aclariment, Oriol. Ja hem corregit aquest detall.