Maig de 2010

avatar

Natura salvatge d’Europa

Pensa en 5 animals salvatges. Ja està? N’hi ha algun dels que hagis pensat que sigui europeu? Possiblement no, oi ?

Doncs malgrat no ens ho sembli, en aquest vell continent encara hi queden alguns racons i alguns animals salvatges. Per donar-ho a conèixer, fa un parell d’anys va néixer el projecte Wild Wonders of Europe, agrupant 69 fotògrafs experts en naturalesa que s’han encarregat de realitzar projectes fotogràfics en 48 països dEuropa, per mostrar les meravelles naturals encara salvatges i espais verges del continent.

El gran banc d’imatges que s’ha generat ja és visible al web Wild Wonders of Europe. Realment val la pena invertir-hi temps per submergir-se en unes imatges precioses.

I pels que us agradat passar pàgines d’aquells llibres ben editats i sentir l’olor de la tinta, sapigueu que també s’ha editat un llibre en diversos idiomes, amb una selecció … 

llegir més →

avatar

What The Duck 401

llegir més →

avatar

Bardenas Reales, de Vicenç Rovira

Ampliem la col·lecció de treballs exhibits en aquesta secció amb una mostra del que és una magnífica feina fotogràfica, fruit de la dedicació i el compromís personal. “Bardenas Reales” és el projecte personal d’en Vicenç Rovira, que ha volgut transmetre amb aquestes fantàstiques imatges en blanc i negre l’esperit màgic i intemporal d’un indret amb un atractiu fotogràfic ben singular.

L’exposició “Bardenas Reales” es pot veure físicament a la Sala Cultural de Vilassar de Dalt (C/ Manuel Moreno 30, veure mapa ) fins demà diumenge 30 de maig. El nostre consell és gairebé obvi: feu el possible per veure-la. Només així podreu gaudir de veritat de la qualitat i subtileses d’unes fotografies fetes com poques coses es fan avui dia: sense preses, gairebé a foc lent.

Les Bardenas Reales

Les Bardenas Reales és un paratge natural semidesert que s’estén al sud-est de Navarra, en … 

llegir més →

avatar

EFemèrides

A finals del maig passat es va publicar un conjunt de notícies força interessants i plenes de curiositats. Sabíeu que Kubrick havia estat fotògraf obsessionat per la lluminositat dels objectius? Sabeu com va morir Michono Hoshino? Sabeu qui era, però? Sou dels que, per feina, porteu dues càmeres amb tele i angular i voleu canviar d’una a l’altra ràpidament (i cridar l’atenció)? Llegiu, doncs:

llegir més →

avatar

Taller de tècnica Strobist: encara queden places!

Com ja sabeu, el proper dissabte 5 de juny fem el Taller de Tècnica Strobist amb Rafa Barberà. Si voleu descobrir els secrets de la il·luminació amb flaixos portàtils, com aplicar-hi els procediments i reproduir les tècniques d’estudi i controlar la llum com a recurs expressiu per tal de crear imatges de qualitat professional, és una trobada que no us hauríeu de deixar perdre.

Encara queden places lliures i sou a temps d’inscriure-us. Trobareu tots els detalls en aquesta entrada. El preu del taller és de 85€, dinar inclòs.

Podeu reservar la vostra plaça fent el ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (indiqueu el nom i telèfon o email de contacte). També podeu fer la inscripció a través de la botiga EF, on hem posat a la venda “entrades” pel taller.

llegir més →

avatar

“Composición en fotografia”, un llibre imprescindible

Demà dissabte 29 de maig a les 19:00h del vespre es presenta al public al l’ Hotel Abba Centrum d’Alacant, el llibre de José B. Ruiz, Composición en fotografia. El lenguaje del arte.

Un llibre per als qui volen mirar la fotografia com a un procés creatiu deixant de banda el post-processat i tocant a fons temes de llenguatge visual. Podríem dir que és gairebé imprescindible a la vostra biblioteca fotogràfica. Un magnific llibre que estem segurs que serà tot un èxit de vendes.

Pocs llibres hem trobat tocant aquesta temàtica, tan ple de continguts i exemplificat al màxim en tots els seus apartats. Amb una gran qualitat de imatges i amb continues referències al món de l’art, sobretot la pintura.

La intenció del llibre és fomentar els processos creatius en els artistes, ja siguin fotògrafs, pintors, dissenyadors… La inspiració és un estat i … 

llegir més →

avatar

Què s’està coent al fòrum?

Últimament hem pogut veure moltes i bones fotografies al fòrum. Aquí n’hi ha un exemple.

  • En Jasdg ha fotografiat un Gegant amagat i ens l’ensenya en aquest fil de la categoria Retrat i Gent.
  • En Tru proposa la fotografia titulada Salt d’aigua, en aquest fil de la categoria Paisatge.
  • A la categoria Flora i Fauna, en santaklaus ens ha mostrat una fotografia d’una Flor lila.
  • Sota el títol Rareses del terrat, en ZonePlate ens ha ensenyat unes plantes de molt a prop, a la categoria Macro
  • I finalment, a la categoria Altres, en joanrosell ens convida a ajudar-lo a triar unes fotos d’unes escales, per presentar-les a un concurs.

A part de veure fotografies, darrerament també hem parlat d’això:

I recordeu, que a EF tenim força iniciatives en marxa, que potser us poden … 

llegir més →

avatar

Saber mirar: taller de fotografia amb Pep Bonet

En Pep Bonet, fotògraf especialitzat en fotoreportatge amb projecció internacional i reconegut prestigi, ofereix un taller de fotografia els propers 11, 12 i 13 de juny, a Torroella de Montgrí.

Durant aquest taller, titulat Saber mirar, en Pep Bonet mostrarà  alguns dels seus treballs més recents, analitzant tot el procés, des de la idea inicial, fins a la realització i l’edició final, inclosa la posada en pàgina i la publicació.

D’altra banda, també serà ocasió de veure i discutir fotografies i treballs dels alumnes (per això és molt important que els participants aportin alguns dels seus treballs, o bé publicacions amb reportatges, llibres, etc. Que els interessin especialment i vulguin comentar) .

En Pep Bonet compartirà les seves referències fotogràfiques amb el grup i els parlarà de les dificultats de ser fotògraf: la importància de tenir reptes i motivació, l’ètica … 

llegir més →

avatar

El Paisatge astronòmic (1ª part)

Quan el Sol es pon i la foscor arriba, el primer impuls es guardar la nostre càmera fotogràfica. Si no hi ha llum no hi ha res a fotografiar, oi? Però és això cert? Quan marxa el Sol venen molts altres estels que, si be molt llunyans i per tant de llum molt dèbil, en conjunt poden ser un motiu gens menyspreable per a la nostre càmera fotogràfica. Més encara en l’actualitat, que la majoria de càmeres digitals ofereixen unes sensibilitats molt superiors en qualitat a les de la pel·lícula fotogràfica d’uns quants anys enrere.

A l’hora de capturar aquestes escenes, típicament els fotògrafs s’han dedicat a obtenir imatges dels paisatges diürns fotografiats amb la llum de la Lluna, fotografia nocturna, o bé dels fenòmens celestes isolats, astrofotografia. Ben conegudes son les imatges que de tant en tant surten … 

llegir més →

avatar

Un simulador de longitud focal d’òptiques

Nikkor Lenses Simulator es un simulador de longitud focal per a que veiem d’una manera pràctica com influeix la distància focal a l’escena que estem fotografiant.

Òbviament la seva funcionalitat està ideada per poder veure el comportament de certes òptiques i naturalment poder provar les que interessin i per això hi ha una llista d’objectius amb els que fer la prova.

Naturalment són de la marca Nikon, però es fàcil treure conclusions per a d’altres objectius doncs les distàncies focals son similars a totes les marques i en el simulador només hi juga l’angle de visió i el resultat final sobre la imatge.

Es poden triar tres escenes diferents per a fer les proves i es poden conservar combinacions de lent i càmera, encara que d’objectius certament n’hi ha una bon grapat però solament tres càmeres.

Ho hem vist … 

llegir més →

Pàgines 12345