avatar

El millor de 2010

Julian Assange, fundador de WikiLeaks (Valentin Flauraud, Reuters).

Un altre any que s’ha acabat i, com ja vam fer ara fa un any amb les fotografies de 2009, ens unim a la gran tirada que tenen els recopilatoris del més destacat de l’any. El 2010 ens ha deixat moltes imatges pel record:

Un núvol de cendra va ser el centre del món, i quin és el secret? es preguntava tothom. Però no ho va ser només l’innombrable volcà Copiar-Enganxar, també ho va ser (i ho és) Julian Assange i les seves WikiLeaks, el vessament de cru al golf de Mèxic, el terratrèmol d’Haití, el de Xile i el la Xina, l’accident d’avió que va matar mig govern polonès, el rescat dels miners xilens, i els australians i xinesos que no van poder ser rescatats, les inundacions al Pakistan, els incendis a Moscú, l’erupció volcànica a Indonèsia (i la ja esmentada d’Islàndia), el vessament tòxic a Hongria, la tensió entre les dues Corees, les vagues a França i les protestes d’estudiants a Londres.

Vancouver 2010 (Shaun Botterill, Getty Images)

Com sempre, la majoria de fets són tragèdies. Tragèdies o esports: 2010 ha estat any olímpic, (amb seu a Vancouver) i any de mundial de futbol (a Sudàfrica), fenòmens que acaparen gran part de l’atenció. Però també hi ha hagut cites com l’exposició universal de Shanghai.

De tot això i més en veureu imatges en el recull de galeries que hem fet. A nivell local és més difícil trobar-ne (si n’hi ha, no les hem vist) i això que de temes no en falten: L’estrès laboral dels controladors aeris; Gaudí, la Sagrada Família, el Papa i el túnel de l’AVE; les retallades des d’Espanya, el 10-J i les eleccions autonòmiques; les nevades del març i les seves conseqüències; la gent que creia que era capaç de travessar la via del tren sense mirar, l’atracció del Tibidabo…  I un llarg etcètera.

Fuita de cru al Golf de Mèxic (U.S. Coast Guard, Reuters)En fi, aquí teniu algunes de les galeries que hem trobat. Quasi totes, naturalment, des d’un punt de vista internacional si no americà:

A Flickr han tornat a crear un grup per l’ocasió, Your Best Shot 2010, on els usuaris poden publicar les que consideren que són les seves millors fotografies de l’any. D’entre aquestes en fan diverses col·leccions de temes concrets com els mininos, pintar amb llum, enlairar-se, boira, galeries de flickr, exposicions dobles, per la finestra o nevar.

Amb el 2010 acabem una dècada, la primera del segle XXI. Al diari el Mundo han il·lustrat, amb 50 imatges, la primera dècada del segle XXI, on veurem des de l’Eliancito fins als atemptats islamistes passant pel submarí Kursk o la febre aftosa.

Ah, i per acabar, una col·lecció que segur que us farà gràcia: els 20 majors desastres amb el Photoshop de 2010.

Bona entrada d’any!

The Big Picture: 2009 in photos (part 1, part 2, part 3)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “El millor de 2010”

  1. Bon recull Gael.

    Lo dels desastres del PS es per flipar, ja poden anar fent photoshops cada cop més avançats que mentre no fotin al carrer a algun o paguin millor algunes empreses, la cosa anirà a pitjor.

  2. gràcies per tots els enllaços!