avatar

Fotografiar el teu assassí

Ja fa temps vam publicar un article sobre Mishino Hosino, un fotògraf de natura que va passar tristament a la història perquè, just abans de ser devorat per un ós bru, va poder fer una darrera fotografia, un retrat del seu assassí.

Darrera foto feta per Reynaldo Dagsa (detall)La notícia que avui us presentem és molt similar a aquesta darrera, tot i que molt més macabra, ja que la víctima no fou atacada per una fera, sinó per un assassí amb noms i cognoms, i una arma de foc a la mà.

Reynaldo Dagsa era un regidor filipí, de 35 anys. El dia de Cap d’Any, mentre fotografiava la seva família, fou abatut a trets per un home que Dagsa havia ordenat detenir, acusat de robatori de cotxes.

Segurament, el drama del moment permeté al pistoler fugir del lloc de l’assassinat. Tot i això, la família es presentà, al cap de poc, a la policia, amb una prova ben sorprenent: a la darrera foto feta per la víctima hi apareixia clarament un home, brandant una arma de foc, i apuntant visiblement al fotògraf. Gràcies a aquesta prova, l’assassí fou identificat i detingut en un suburbi de Manila.

La foto, de la que en podeu veure una ampliació en aquest article, és certament frepant. Aprofitant que aquesta nit vénen els Reis, em sembla que faré un afegit a la carta que els envio, demanant-los una armilla antibales per a fotògraf (no tinc clar, però, si la vull Nikon, Canon o Olympus…).

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris10 comentaris a “Fotografiar el teu assassí”

 1. quina foto més macabra… gràcies per la notícia.

  m’afegeixo als elogis del teu bloc d’ossos rita.

 2. Recordo que el meu professor d’etologia sempre deia que com podia ser que quan es parlava de tortura, assassinat, violència gratuïta es digués “que animals”, “que bèsties”,… quan no hi ha cap anima excepte els humans que matin pel plaer de matar. Sempre deia que aquests eren els autèntics actes humanitaris.

  Pep, vols dir que una Nikon F no li hagués anat millor? http://www.djibnet.com/photo/mccullin/don-mccullin-nikon-f-4683329492.html

  Rita, coincideixo en que val molt i molt la pena entretenir-se una bona estona al teu blog.

  Bons reis!

 3. Gràcies, Isaac!
  Gràcies, Esteve!
  Bons reis per a tots!!

 4. Parlant d’ossos, heu vist aquest video on la victima son les càmeres que fan servir per filmar-los? Molt ben parit

  http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-12070732

 5. Els de la BBC se les empesquen totes per preservar el seu material i per apropar-s’hi des de tots els angles.
  Aquí us deixo l’enllaç que us durà a una de les imatges guanyadores del Wildlife Photographer of the Year del 2010, el noruec Eirik Grønningsæter, d’un ós polar “interessat” en la càmera del fotògraf, aquest cop sense blindatge.

  http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/wpy/photo.do?photo=2623&category=7&group=1