avatar

Trobada temàtica el 5 de febrer: càmeres de gran format

Càmera Sinar F3Fa uns dies, concretament el passat desembre, parlàvem de fer una trobada temàtica de fotografia amb càmera de gran format. Ho hem endarrerit per diferents motius però finalment està previst pel dia 5 de febrer.

Es tracta de veure el procés d’obtenció de fotografies amb càmeres de gran format. Tindrem una part teòrica en la que s’explicarà la tècnica i el procés i una part pràctica on fotografiarem diferents motius: un edifici, un retrat, un bodegó…  I tot el que puguem i se’ns acudeixi!

Una càmera de gran format ens pot provocar molt respecte i podem pensar que queda molt lluny dels procediments fotogràfics actuals. Pot donar la sensació que és una càmera molt complexa, però en realitat la seva estructura és tan senzilla, que és idònia per entendre tots els conceptes tècnics que ens puguem plantejar actualment i pot ser molt aclaridor tant per als que utilitzin aquests tipus de càmeres com per qui només utilitzi les digitals.

Es una molt bona base per entendre el perquè de moltes de les preguntes que ens van sorgint a l’hora d’aprofundir en el tema fotogràfic. La seva versatilitat és apassionant i ens pot ajudar a estimar una mica més, si cal, el món de la fotografia.

Aquesta trobada és una proposta molt engrescadora de la mà d’en Joan Porredon. Ell mateix s’encarregarà de la part més teòrica. Per la part pràctica comptarem també amb Pitu Estol (fotògraf professional) i Pep Mínguez, que ens guiaran i aclariran els dubtes que vagin sorgint.

Càmera de gran formatPodrem veure diferents models i formats: Linhoff, Sinar, Cambo; de 9×12, de 13×18 i potser 20x25cm.

La idea inicial en plantejar-nos aquesta activitat era utilitzar material Polaroid per veure el resultat, però en Pitu Estol s’ha ofert ha portar la seva pròpia càmera amb un respatller digital (Fase One). D’aquesta manera podrem veure el resultat per pantalla, remenar-lo i endur-nos el fitxer fins i tot si ens interessa.

Recordeu que hem fet algun article sobre fotògrafs actuals que treballen amb aquest tipus de càmeres: Joel Sternfeld, Richard Misrach, Edward Burtinsky o els clàssics com Adams o Weston també ho han fet.

La trobada tindrà lloc el dissabte 5 de febrer de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h, amb un petit descans a la primera part. L’exposició teòrica la farem al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Marquès de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure mapa) i als voltants del Museu farem les fotos i en visualitzarem els resultats.

El preu d’aquesta trobada és de 35€, incloent el dinar al restaurant La Taverna de Les Sedes. Com veieu es un preu simbòlic, gairebé gratuït, doncs el cost del menú ja és de 25€, la resta, 10€, la destinem a pagar el dels ponents (s’ho mereixen, no?) i altres despeses addicionals.

En el futur, aquest tipus de trobades només seran gratuïtes per als posseïdors del carnet Amic d’EF, que ben aviat engegarem.

Podeu reservar la vostra plaça fent  l’ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (indicant el nom i telèfon o email de contacte).

Finalment una noticia d’última hora: ja tenim data pel primer taller de l’any. El proper 26 de març comptarem amb un dels grans fotògrafs i teòric de la fotografia: Eduardo Momeñe. Si ho voleu i per assegurar-vos la plaça escrivint un correu a tallers.ef@gmail.com ja podeu fer la vostra reserva prèvia i us avisarem quan en sapiguem els detalls, preu, etc.

Una càmera de gran format ens pot provocar molt respecte i podem pensar que queda molt lluny dels procediments fotogràfics actuals. Pot donar la sensació que és una càmera molt complexa, però en realitat la seva estructura és tan senzilla, que és idònia per entendre tots els conceptes tècnics que ens puguem plantejar actualment. La seva versatilitat és apassionant i ens pot ajudar a estimar una mica més, si cal, el món de la fotografia.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris15 comentaris a “Trobada temàtica el 5 de febrer: càmeres de gran format”

  1. Acabo de fer l’ingrés. A reveure. Jo vinc de Girona, si hagués de recollir a algú …

  2. Ingres fet. Fins dissabte …

  3. Ingressos fets, serem 2, i ens passen a buscar per bcn, moltes gràcies, ara he vist que teniem força gent disposada! Ens veiem el dia 5!!

  4. Una pàgina sobre fotografia de gran format:
    http://www.largeformatphotography.info/

  5. Ens veiem demà. Jo vinc de Barcelona, si puc portar algú o anar amb altres, estic obert.