avatar

Yu Kunasagi: neu, ombres, llum

Fotografia de la serie "Snow", de Yu KunasagiTot just acabo de sentir que avui s’esperen nevades a cotes molt baixes, inclús a la costa. A la zona on visc, no és un fet gaire habitual veure neu. Tot i així, haig de dir que darrerament he tingut diverses ocasions de gaudir del canvi sorprenent que experimenta el paisatge conegut, familiar, quotidià fins la rutina, quan una circumstància singular —en aquest cas la precipitació en forma de neu— intervé i modifica completament l’aspecte de tot allò que ja tenim tant mirat i remirat.

Pensant en aquesta previsió que anuncia una bona excusa per baixar la bossa de la càmera de dalt de l’armari, m’he recordat que no fa gaire havia vist unes fotografies de neu que em varen impactar molt.

Es tracta de una col·lecció d’imatges d’un fotògraf japonès: Yu Kunasagi. Vaig descobrir aquest fotògraf i, concretament, aquestes fotografies d’escenes sota la neu, a través del web japanexposures.com, que ja he mencionat en altres entrades. Kunasagi és un fotògraf jove, nascut al 1982 i graduat a la Universitat d’Art i Disseny de Tohoku al 2007. Però quatre anys abans d’acabar els estudis ja feia exposicions i rebia diversos premis. La serie que us presento, Snow, va ser sel·leccionada pel fotògraf Mika Ninagawa com a Menció d’Honor del concurs anual Canon Cosmos of Photography.

El primer que puc dir de les fotografies de Snow, per pueril i simple que pugui sonar, és que m’han agradat moltíssim. Trobo que en elles Kunasagi ha estat capaç de mostrar molt més del que pugui ser evident per tothom. Aquestes fotografies semblen senzilles, algunes inclús estrictament realistes, però això més aviat és un hàbil parany preparat pel fotògraf. La manera com ha explotat les formes, les ombres i el comportament de la llum quan travessa una intensa nevada resulta en unes imatges fascinadores, màgiques, que amaguen més coses de les que mostren, que van més enllà del que és evident a primera vista, on sovint els objectes més mundans ens revelen una personalitat oculta.

Amb la esperança de confirmar el pronòstic dels moderns xamans de la meteorologia i tenir una bona excusa per no haver d’engegar l’ordinador i sortir a fer fotos amb el baf glaçat, us deixo amb aquestes fantàstiques imatges. Podeu començar visitant la sel·lecció de japanexposures.com i continuar amb les que Kunasagi mostra al seu bloc.

Que passeu molt de fred!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.