avatar

Hipstamatic, una càmera virtual per a l’Iphone

Possiblement cap de vosaltres n’ha vist una de veritat, ni jo tampoc, però la Hipstamatic va existir realment. Si si, la Hipstamatic va ser una càmera creada l’any 1982 per dos estudiants d’art, els germans Bruce y Winston Dorbowski. Si voleu aquí en podeu llegir la història.

Hipstamatic, una càmera virtual per a l’IphoneTot va venir perquè el seu pare els va regalar una càmera russa que poc desprès es va trencar, ells no s’ho varen pensar gaire i en van voler fer una. Idearen una càmera de plàstic a la que se li  podia canviar la lent i el flaix i per suposat la pel·licula. Precària, però amb lo imprescindible per a fotografiar, encara que el resultat no fos gaire brillant, però aleshores no era el més important.

S’ho varen agafar tan seriosament que fins i tot la varen comercialitzar, amb un nom que sembla inspirat en la Kodak Instamatic d’aquell temps. Malauradament aquest dos joves varem morir en un accident de trànsit l’any 1984 i aquest projecte va quedar en el no res. Però es diu que encara n’hi ha 157 d’aquestes càmeres voltant pel mòn, segur que deuen anar ben buscades…

Probablement sense aquesta aplicació per Iphone no coneixeríem aquesta història. L’aplicació podríem dir que emula, tres dècades desprès, l’esperit i els resultats d’aquella primera càmera. Es de pagament (1,59€), però ve amb 3 objectius, 3 tipus de pel.licula diferents i 2 flaixos per a triar. Si volem més opcions, haurem de passar per caixa i comprar kits a 0,79€.

No funciona com d’altres càmeres virtuals on es fa la fotografia i llavors es pot aplicar l’efecte, en aquest cas, la gràcia es triar la combinació de càmera objectiu que més ens convingui.  També podem sacsejar el mòbil i llavors ens dona una combinació aleatòria de càmera i objectiu. Es francament divertit i els resultats son força impactants, amb una estètica semblant a la de la Lomo.

Com no podia ser d’altra manera i en aquests temps de immediatesa, quan hem fet la foto la podem enviar directament per correu o enviar-la a les xarxes socials, no sigui que els nostres benvolguts amics es perdessin res del que estem fent en aquell moment…

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Al voltant del fenomen Hipstamatic també s’ha creat un grup de Flickr on penjar-hi les fotografies. I si us interessa el rotllo social, podeu seguir als creadors d’aquesta aplicació al seu Twitter.

A la web de Photojojo, trobareu fins a 336 de les combinacions que es poden fer.

Podeu baixar-vos-la des d’aquí.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Hipstamatic, una càmera virtual per a l’Iphone”

 1. Doncs ara sé d’on treu Leica el diseny de les seves compactes :)
  Una història curiosa i desgraciada.

 2. Certament curiosa i colpidora la història pel desenllaç dels dos nois…

  Referent a l’aplicació de l’IPhone, l’he baixa’t i he comprovat que només és completament operativa amb l’Iphone 4 pel tema del flash…

  Un bon article Pep!

 3. Doncs haig de dir que fa temps que la tinc al mobil i es una de les app. Fotogràfiques que més m’agraden i dona uns resultats sorprenents … El tema del flash es més que prescindible, es mes … No el faig servir mai .

 4. Una història molt curiosa, Pep, m’ha agradat, a pesar del desenllaç dels creadors…
  Com també em sembla curiós això de sacsejar la càmera, de l’emulació via iphone, ostres em sembla que la modernor m’està atropellant del tot !

 5. Llegint això, pensava: existeixen lents externes per a l’IPhone? Imagino alguna cosa barata, de plàstic, algun angular, lents de coloraines…

  Molt en la línia d’aquest tipus de fotografia de joguina. De no existir, segur que seria un bon negoci!