avatar

Concurs Mensual EF març ’11

Si seguiu el Concurs Mensual EF a través dels fòrums, a hores d’ara ja sabeu que el guanyador de l’edició del mes de febrer ‘11 amb el tema El Viatge Fotografic, ha estat l’Olga amb la seva foto “There is not one way only”, amb un total de 29 punts.

Podeu veure totes les fotos presentades aquí. I si us ve de gust repassar totes les edicions del Concurs Mensual EF fins aquest mes, ho podeu fer visitant les galeries Picasa.

Com a premi d’aquesta edició del Concurs Mensual EF, l’Olga rebrà un exemplar del llibre Asi trabaja Fina Lunes, un regal que financia EF al quedar-nos momentàniament sense patrocinador. Recordeu que el mes passat i per gentilesa de la Senda, el premi va ser una visita guiada al celler Castell de Mont Blanc. El guanyador també pot encarregar una copia 30x40cm d’alta qualitat sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia.

La nostra enhorabona a la guanyadora! També volem felicitar-vos a tots per la qualitat de les fotografies presentades i agrair-vos la vostra participació. en aquest concurs que ha estat una mica especial pel tema, però que si ha servit perquè algú veiés el capítol que proposàvem, ja ha complert amb el propòsit.

El pebrot de l’Edward Weston

"Pebrot" d'Edward WestonIniciem doncs una nova edició del Concurs Mensual EF. Per aquesta ocasió, el tema en qüestió és copiar una fotografia. Copiar no es una paraula massa bonica pel que us volem proposar, però en definitiva tractarem d’això, d’imitar un clàssic. La fotografia del pebrot, del Weston.

Una fotografia senzilla, sense complicacions i que podrem fer a casa nostra. Necessitarem un pebrot, llum i molta paciència. Som conscients de que no trobarem pas un pebrot igual, però mirem de fer la resta el més semblant possible a la fotografia original de l’Edward Weston.

Segurament aquest exercici ens enriquirà: saber trobar la llum, les ombres, els reflexos, mirar-la amb detall, n’aprendrem moltes coses d’aquest intent de còpia.

Després tindrem un munt de fotografies de pebrots i totes diferents, més o menys segons el que hàgim estat d’acurats a l’hora d’intentar reproduir la fotografia original . També haurem de saber triar i veurem que una cosa tan senzilla pot donar resultats ben diferents. Estem convençuts que sereu capaços de salvar l’aparent simplicitat del tema i us esforçareu en trobar “la foto” del pebrot. Això si, procurant conservar l’aire i l’esperit de l’original i evidentment en B/N.

Gorillapod SLR ZoomPodeu presentar les vostres fotos, atenent-vos a les normes habituals, fins al dijous 31  de març a les 24:00. Podeu enviar les vostres fotografies des d’ara mateix.

A partir d’aquest mes tenim nou patrocinador i col·laborador. Com ja vàrem avançar es tracta de Disefoto, coneguda empresa d’importació i distribució d’equips i accessoris fotogràfics que representa marques tan importants com Leica, Lowepro, Slik o B+W, entre d’altres.

El regal d’aquest mes es un trípode Grillapod SLR Zomm amb ròtula. Un trípode prou sòlid per ficar-hi al damunt una reflex DSLR i amb un objectiu prou pesat i tot això amb la versatilitat del sistema Gorillapod. Per la nostra part, hi afegim un altre obsequi: una samarreta EF de color (negre o taronja) i talla a triar pel guanyador. Això ho farem cada mes fins exhaurir existències. I també hi heu d’afegir l’esmentada copia en paper Hahnemühle al laboratori Copia.

Que comenci el concurs…

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.