avatar

El terratrèmol afecta també la producció de càmeres.

Nikon D3XAhir a la portada, una part de la notícia anava sobre el Japó. Segur que hi hauran milers de llocs on aniran sortint imatges i aquest efecte durarà encara molt dies, molt menys però del que durarà el drama personal, moral i econòmic de milions de persones, del país sencer i dels efectes sobre l’economia mundial. Per molt que ho veiem en imatges segur que no ens podem fer càrrec cap de nosaltres del veritable abast que té aquesta catàstrofe i que tindrà a nivell global.

De moment, hem trobat una notícia de la que tampoc en sabem l’abast i encara que no es per treure ferro de la resta i és molt menys greu del que hem vist, però ens afecta potser més directament als qui ens reunim al voltant de la fotografia.

La notícia és que diverses empreses de material fotogràfic com Canon o Nikon, s’han vist afectades pel sisme. En concret Nikon ha confirmat que la seva fàbrica de Sendai, a la prefectura de Miyagi, que ha estat una de les zones més afectades per terratrèmol de la setmana passada i el posterior tsunami, ha estat força malmesa i això ha fet suspendre la seva activitat, i afecta directament la producció dels models D3X, D3S i D700. Certament menys preocupant que tota la resta de notícies que van arribant, però vaja, que alguna cosa s’havia de dir…

Nikon va organitzar una visita a la seva planta de Sendai el 2007 de la que se’n poden veure imatges aquí.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.