avatar

Joan Colom: “El color de Ciutat Vella”

"Drag Queen" de Joan ColomQui tingui pensat visitar l’edició d’enguany de la fira Sonimagfoto & Multimedia no pot deixar d’aturar-se en el seu recorregut d’estands de marques, equips i tecnologia i dedicar ni que sigui uns minuts a una exposició que m’atreviria a qualificar d’imprescindible. Es tracta d’un recull de  80 fotografies de Joan Colom, el discret i magistral cronista fotogràfic de Ciutat Vella durant dècades, però amb un tret ben singular: són fotografies en color, fetes al llarg dels darrers 30 anys.

Joan Colom sempre s’ha considerat un aficionat, un fotògraf dominguero, com ell mateix es qualifica. Encara i així, la seva persistència, dedicació i bon ofici li han procurat un lloc entre els grans fotògrafs del nostre temps. Més de 50 anys voltant per Ciutat Vella, capturant amb la seva càmera el dia a dia de veïns del barri, prostitutes i clients, delinqüents, turistes, policies…

Producte de la seva labor incansable i furtiva, Colom atresora un arxiu fotogràfic extraordinari en el que es reflecteix la vida i els canvis soferts per un dels barris barcelonins més emblemàtics. Fotografiant sempre inadvertit, disparant sense mirar pel visor, gairebé sempre sense aixecar la seva Leica, composant intuïtivament gràcies a la pràctica que li han donat més de 50 anys d’ofici, cada una de les imatges de Colom és un exemple magistral i únic de la millor fotografia de carrer.

Ja ho sabeu, doncs. Si visiteu Sonimagfoto & Multimedia, no us oblideu de Joan Colom. I un cop hageu escalfat sabates i mirada, també podeu visitar “Through de looking glass” de Joan Foncuberta, “Nicaragua, el país de las pequeñas cosas” d’Artur Isal i “Rio Tinto, el Paraiso del Color” d’Enric de Santos. Si és que només amb píxels, megabytes i decibels no es pot alimentar l’ànima!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Joan Colom: “El color de Ciutat Vella””

  1. Com a curiositat si en teniu ganes, en aquest vídeo força recent, vam tenir la sort de trobar-nos amb el mestre “de caça” per les rambles. Surt en la segona part del vídeo, quan la policia reté al grup de manifestants.

    “La MAMA vs El PAPA -bcn7nov2010-” d’okupemlesones

    http://blip.tv/file/4364266

  2. Va ser una experiència molt interessant, només que per aquesta exposició valia la pena passar-s’hi un matí tombant per la Fira.